Ekonomija

Vlada i Fidelity consulting demantuju PES: Nikakav ugovor nismo sklapali

Foto: Vlada Crne Gore

Iz crnogorske Vlade tvrde da nisu skpali ugovor sa kompanijom Fidelity Consulting. I izvršni direktor kompanije Fidelity consulting Miloš Vuković demantovao je tvrdnje da je sklopio ugovor sa Vladom. Ranije danas je Pokret Evropa sad saopštio da se konsultantska kuća Fidelity Consulting prije nekoliko dana suptilno, a danas otvoreno uključila u predizbornu kampanju.

Posljednjih dana, u susret vanrednim parlamentarnim izborima, od strane različitih subjekta političkog života sve češće se plasiraju informacije o aktivnostima Vlade Crne Gore koje su ništa drugo do čista dezinformacija, saopteno je iz Vlade.

“Uz razumijevanje da je interesovanje javnosti za rad Vlade veliko, posebno kada naslov nosi izvjesnu dozu kontroverze – molimo još jednom medije da neprovjerene informacije ne prenose bez prethodnog konsultovanja nadležnih organa. Konkretno, povodom naslova koje su danas objavili pojedini mediji, a koji insinuiraju da “Vlada Crne Gore ima ugovor sa izvršnim direktorom kompanije Fidelity consulting”, obavještavamo da u mandatu 43. Vlade ovakav ugovor nije potpisan. Dakle, ne postoji”, tvrde iz Vlade.

Iz Vlade apeluju na medije da se prije objave ovakvih informacija obrate nadležnim organima, kako bi u skladu sa profesionalnim standardima provjerili ove i slične navode.

“Ostanimo zajednički posvećeni ambijentu u kome će istinite i provjerene informacije imati prioritet u odnosu na senzacionalizam koji karakteriše političko-partijski diskurs”, navode iz Vlade.

I iz Ministarstva finansija je saopšteno da nemaju ugovor sa izvršnim direktorom kompanije Fidelity consulting, niti je institucija takav ugovor potpisivala sa ovom kompanijom tokom mandata 43. Vlade.

Ranije danas je Pokret Evropa sad saopštio da se konsultantska kuća Fidelity Consulting prije nekoliko dana suptilno, a danas otvoreno uključila u predizbornu kampanju.

“Sada za potrebe onih koji su osporavali program Evropa sad 1.0. A to nije čudno budući da je i sam izvršni direktor kompanije u ugovornom odnosu sa Vladom koju je izglasao DPS (Demokratska partija socijalista)”, ističe se u saopštenju PES.

Oni su reagovali na saopštenje Fidelity Consultinga u kome se između ostalog navodi da predsjednik PES Milojko Spajić suptilno stvara alibi za odlaganje sprovođenja programa “Evropa sad 2.0”.

“Paušalnim i političkim komentarima pokušavaju da zamijene ulogu onih političkih aktera, koji apsolutno o ekonomiji nemaju ni kompetencije, ni rezultate. Stoga, razočaravajuće je da ova agencija prihvata ulogu političkog sredstva u svrhu jeftinih manipulacija”, kazali su iz PES.

Iz te partije navode da “jedini fiskalni dokument koji ova Vlada ima usvojen je Zakon o budžetu za 2023, a kojim je predviđeno zaduživanje u naredne tri godine za potrebe finansiranja tekuće potrošnje, uz deficit od pet odsto BDP-a prosječno godišnje i javni dug koji kontinuirano raste”.

“Da li je to, g. Vukoviću, održiv budžet? Da li biste se Vi zadužili po skoro 11 odsto kamatnoj stopi da je tako sjajna situacija? Da li je dobro da je kapitalni budžet na nivou izvršenja 15 odsto planiranog i da je niži za preko 60 odsto u odnosu na isti period prethodne godine?”, zaključuje se u saopštenju PES.

Nakon saopštenja PES-a izvršni direktor kompanije Fidelity consulting Miloš Vuković je kazao da nikakav ugovor pa ni ugovor o konsultantskim uslugama nije potpisao niti kao fizičko lice niti kao izvršni direktor kompanije Fsa Vladom Crne Gore niti sa bilo kojim ministarstvom niti državnom kompanijom u većinskom vlasništvu države Crne Gore.

“Nikakav ugovor sa Vladom nisam potpisao, iznenađujući manir PES koji ni DPS nije radio”, rekao je on između ostalog.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hrabrost
Gost
Hrabrost

Ostanimo zajednički posvećeni ambijentu u kome će istinite i provjerene informacije imati prioritet u odnosu na senzacionalizam koji karakteriše političko-partijski diskurs”, navode iz Vlade.”

Toksične “treptavice” ministra finansija neka ne pozivaju na ozbiljnost
Sad je kasno. Uglibili su sve zato je Spajić sad kralj.

kachawendica
Gost
kachawendica

opet neko lagi

Milos
Gost
Milos

Znamo mi to ,da prica o parama je najbolja za izbore ,vidjeli smo toga naucnika sto je uradio sa onom milijardom eura,izgubio 3 miliona usput,sto je uradio sa zdrastvenim sistemom,no dok shvate ode voz.

Tajfun
Gost
Tajfun

Tesko gradjanima Crne Gore,ovakvi treba da nam vode vladu naradne cetiri godine.

, , ,
Gost
, , ,

Možda ja Milojko mislio na onaj ugovor sa Milatovićem.

Darija
Gost
Darija

Znate li Miloša? Čini vam se

Hrabrost
Gost
Hrabrost

Tačno. Štetočina.

Progres
Gost
Progres

Ako je Mickeju prvi put da lagi, da mu se oprosti…

Pravednik
Gost
Pravednik

Lazovi i jos veci lazovi demantovali prevarante i lazove.

Send this to a friend