Ekonomija

Vlada izdvaja 410 hiljada eura za nove projekte Uprave javnih radova

Vlada Crne Gore izdvojiće blizu 410 hiljada eura za realizaciju četiri projekta, za koje je Uprava javnih radova danas potpisala ugovore sa najpovoljnijim ponuđačima u postupku javne nabavke.

“U cilju pune valorizacije planinskog centra Kolašin 1600, ugovorena je druga faza izgradnje parkinga, u vrijednosti od oko 70 hiljada eura. Radovi su kroz tendersku proceduru povjereni preduzeću “Crnagoraput”, a rok izvršenja je 20 dana od uvođenja izvođača u posao”, saopšteno je iz Vlade.

Na istoj lokaciji, u toku je i rekonstrukcija pristupne saobraćajnice, od ski centra Kolašin 1450 do Kolašin 1600, koja se odvija u fazama.

“U okviru druge faze, Uprava javnih radova i “Crnagoraput” ugovorili su završne radove, u vrijednosti od blizu 70 hiljada eura, koji bi trebalo da budu završeni u roku od 20 dana od uvođenja izvođača u posao”, ističu u Vladi.

Novi radovi predviđeni su i na bjelopoljskoj strani Bjelasice, gdje je u toku izgradnja puta od Jasikovca do novog ski centra Cmiljača.

“Riječ je o zahtjevnom građevinskom poslu, tokom kojeg se ispostavilo da je na pojedinim mjestima neophodno ugraditi posebna inženjerska rješenja, u cilju povećanja  bezbjednosti učesnika u saobraćaju. Dodatne radove u vrijednosti od oko 230 hiljada eura izvešće preduzeće “Toškovići”, a rok završetka je 30 dana od uvođenja u posao”, navode u Vladi.

Takođe, sa projektanskom kućom “Hydrogis System” ugovorena je izrada glavnog projekta regulacije korita rijeke Popče i kanalizacione mreže u opštini Petnjica.

“Vrijednost ovog posla je skoro 40 hiljada eura, pri čemu se projektant obavezao da posao završi u roku od tri mjeseca od potpisivanja ugovora. Po dobijanju pozitivnog mišljenja revidenta, Uprava javnih radova će raspisati poziv za izbor izvođača radova”, zaključuje se u saopštenju.

S.Đ.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Bnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Bespotrebno lupanje novca da bi se fingirao razvoj i ekonomski rast i zarađivale građevinske firme povezane sa režimom.Ovi projekti ne rešavaju egzistenciju ljudi sa Sjevera, čak i Monstat bilješi iseljavanje. Da je Vlada upumpala 300mil e u subvencije investitorima ekonomsko čudo bi napravila na Sjever. Sjever bi bio kao Slovačka

Send this to a friend