Ekonomija

Vlada nastavlja sa aktivnostima u cilju turističke valorizacije Đalovića pećine

Ugovorom o izgradnji elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, koji su juče potpisali Uprava javnih radova i doo “Elektro tim” iz Budve, Vlada Crne Gore nastavlja sa aktivnostima u cilju turističke valorizacije ove lokacije.

Kako su podsjetili, za ugovorenu investiciju kroz Kapitalni budžet Vlada je opredijelila 989.433 eura, a rok za završetak radova je pet mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

https://twitter.com/VladaCG/status/1128186724042117120

“Izgradnjom elektroenergetske infrastrukture stvoriće se uslovi za dalji nastavak razvoja kompleksa same Đalovića pećine i njenih sadržaja”, saopštili su iz Vlade.

U tom cilju, Uprava javnih radova je takođe sa budvanskim “Elektro timom” juče potpisala i ugovor o opremanju ćelije 35 kV u trafostanici “Nedakusi” u Bijelom Polju, u vrijednosti od 29.766 eura, a nedavno je sa danilovgradskim preduzećem “Eurozox” ugovorena izgradnja primarne elektroenergetske infrastrukture za to područje, za što će iz kapitalnog budžeta biti izdvojeno 700.000 eura.

“Predviđene investicije u elektroenergetsku infrastrukturu, pored toga što će obezbijediti napajanje budućeg kompleksa manastira Podvrh, žičare i same Đalovića pećine, ujedno će doprinijeti značajno pouzdanijem i kvalitetnijem napajanju električnom energijom domaćinstava na tom dijelu bjelopoljske opštine”, navodi se u saopštenju.

Đalovića pećina i kompletno područje u njenoj okolini spadaju u najperspektivnije lokacije za unapređenje turističke ponude Crne Gore.

“U uređenje ovog kompleksa Vlada Crne Gore će investirati oko 20 miliona eura, a ukoliko zahtjevni građevinski radovi na terenu budu tekli planiranom dinamikom, očekuje se da za posjetioce bude spreman krajem naredne godine”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patkica
Gost
Patkica

Odlicno, vrhunski potez, svaka cast, samo naprijed. 🇲🇪

Send this to a friend