Ekonomija

Vlada neće tražiti kupca za EPCG

Dragica Sekulić

Vlada neće, tokom ovog mandata, tražiti kupca za Elektroprivredu (EPCG), već će razmišljati da li su EPCG potrebni zapadnoevropski ili svjetski partneri za ulaganje u određene projekte, saopštila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je istakla da je uticaj EPCG na rast i razvoj crnogorske ekonomije od posebnog značaja.

“Ne samo zbog činjenice da je EPCG već dvije godine zaredom po osnovu poreza i dividende uplatila u budžet 200 miliona eura, nego i zbog drugih multiplikativnih efekata poslovanja jedne ovako uspješne kompanije na ekonomiju. Svjedoci smo dinamičnog razvoja energetike u posljednjih par godina, kao i činjenice da je EPCG prepoznala potrebu intenziviranja aktivnosti koje podrazumijevaju dalji razvoj kompanije. U skladu sa tim da vidimo na koji način bismo mogli reorganizovati EPCG”, kazala je Sekulić u intervjuu za list Elektroprivreda.

Ministarka je rekla i da ove godine planiraju donošenje nove energetske politike na bazi koje će realizovati dalje pravce razvoja sektora energetike.

“U tom smislu posebnu težinu će imati definisanje dalje vlasničke i upravljačke strukture EPCG”, ukazala je Sekulić.

Ministarka je naglasila i da očekuje skoro potpisivanje ugovora za ekološku rekonstrukciju Termoelektrane Pljevlja.

Ona je istakla da je riječ o važnom projektu koji će elektrani produžiti radni vijek za više od 20 godina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrki
Gost
Mrki

uložite par stotina miliona prvo nasih para,pa onda je prodajte…pa onda je oni malo izgustiraju pa je vrate,onda u krug opet…ne radite tako sa vasim kucnim budzetom

Send this to a friend