Ekonomija

Vlada očekuje da Vektra Jakić izmiri obaveze

Vlada vrednuje realizovane investicije u Vektri Jakić u iznosu od više od 70 miliona eura, ali sa druge strane očekuje i insistira na izmirivanju obaveza po osnovu korišćenja šuma, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja  Milutin Simovića na današnjem sastanku sa vlasnikom kompanije Draganom Brkovićem.

Simović, koji je obišao i Vektru u okviru prvog dana radne posjete Pljevljima, istakao je da je ohrabren sa realizovanom investicijom i instaliranom najsavremenijom opremom i tehnologijom.

Istovremeno, podsjetio je i da su nezaobilazan uslov za uspješno poslovanje svake kompanije, pa i ove, motivisani zaposleni prema kojima se izmiruju obaveze po osnovu rada.

“Ohrabren, takođe, i sa izvoznim rezultatima koje je ostvarila ova kompanija u prošloj godini, vjerujući da to može da bude i više, kako kroz proizvodne kapacitete najsavremenije peletare, tako i kroz finalne proizvode u drugim već spremnim pogonima. Za takve nove iskorake potrebno je puno korišćenje raspoložive koncesije koja će biti na vrijeme obezbijeđena od strane Uprave za šume, ali ponavljam i na vrijeme izmirene obaveze od strane koncesionara”, kazao je Simović.

On je iskazao uvjerenje da su sve ovo preduslovi da Vektra Jakić bude istinski lider u sektoru drvne industrije u regionu i šire i da ta kompanija bude istinski zamajac novih iskoraka lokalne pljevaljske ekonomije i prostor za nova radna mjesta u Pljevljima.

“Partnerstvo lokalne samouprave i ove kompanije, uz ispunjavanje obaveza prema lokalnoj samoupravi, kao i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta od strane lokalne samouprave, je formula za siguran napredak”, poručio je potpredsjednik Vlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nbijeda
Gost
Nbijeda

Kriterijum Novljana za uspješnost Vektre je niži. Da nam više ne ruši hotele i da preostali počnu da rade…

Branović Vladan
Gost
Branović Vladan

Uspješnog Brkovića za predsjednika Vlade, eventualno za potpredsjednika, ako on ne preporodi Crnu Goru neće niko!

Send this to a friend