Ekonomija

Vlada se sa posebnim respektom odnosi prema penzionerima 

Vlada se sa posebnim respektom odnosi prema penzionerima, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da izvršnoj vlasti nije teško da se pozabavi svakim aspektom životnog standarda najstarijeg i najosjetljivijeg dijela populacije.

On je kazao da je za narednu godinu planirano povećanje budžeta Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) za 15 miliona eura.

“Za redovno usklađivanje penzija budžetom su predviđena sredstva u okviru socijalnog programa za finansiranje socijalno humanitarnih potreba penzionera, dodjelu jednokratnih socijalnih pomoći, sufinansiranje stambene izgradnje za penzionere, opremanje i renoviranje klubova penzionera i nabavku zimnice po povoljnim uslovima”, kazao je Marković u Skupštini tokom Premijerskog sata.

On je, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista DPS, Miodraga Radunovića, rekao da se Vlada opredijelila i za jačanje socijalne sigurnosti, kroz povećanje izdvajanja za fondove zdravstva i penzijsko invalidskog osiguranja u narednoj godini.

“Time se garantuju kvalitetnija zdravstvena usluga, rast i usklađivanje, kao i redovna isplata penzija”, poručio je Marković.

Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, vrijedan oko dvije milijarde eura, kako je kazao Marković, predstavlja refleksiju mjera ekonomske politike, usmjerenih na jačanje fiskalne stabilnosti, podršku razvoju i pravedniju raspodjelu socijalnih fondova.

“Takav model je osnovni preduslov unaprijeđenja životnog standarda građana”, naveo je Marković.

Prema njegovim riječima, budžet za narednu godinu donijeće i snažnu podršku razvoju preduzetništva, kroz veća izdvajanja za mjere aktivne poltike zapošljavanja.

“Značajno ćemo ulagati u podršku preduzetništvu u turizmu, prerađivačkoj industriji, kao i u poljoprivredi i ruralnom razvoju, sa ciljem boljeg korišćenja prirodnih resursa i usvajanja novih standarda”, zaključio je Marković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

PDV 21%,za koliko je onda realni pad penzija.100000 glasaca je u pitanju izgleda najveca nagrada je sto je penzija redovna.Zar to nije normalno ili treba da skacemo od srece.Probajte da kasnite 1-2 mjeseca,ako smijete.

Send this to a friend