Ekonomija

Vlada u nove projekte na sjeveru ulaže 910.000 eura

Vlada Crne Gore izdvojiće oko 910 hiljada eura za realizaciju četiri nova projekta u Bijelom Polju, Pljevljima i Mojkovcu, na osnovu ugovora koje je Uprava javnih radova potpisala juče sa najpovoljnijim ponuđačima.

Kako je saopšteno iz Vlade, u okviru nastavka realizacije projekta valorizacije Đalovića pećine, ugovoreni su dodatni radovi na putu Bistrica – manastir Podvrh, vrijedni oko 380.000 eura. Podgoričko preduzeće Crnagoraput obavezalo se da radove završi u roku od 45 dana od uvođenja u posao.

“U izgradnju oko 5,2 kilometra pristupnog puta prema lokaciji na kojoj će biti početna stanica žičare za Đalovića pećinu do sada je uloženo oko 4,2 miliona eura. Gradilište je nedavno posjetio i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je tom prilikom izjavio da je veoma zamdovoljan, kako dinamikom, tako i kvalitetom radova, i da očekuje da ova saobraćajnica bude jedna od modernijih u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Nikšićko preduzeće Ening izabrano je za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pitke vode Pliješ u Pljevljima, za šta će iz kapitalnog budžeta biti investirano blizu 280.000 eura. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca od uvođenja Eninga u posao.

Najpovoljniji ponuđač za izgradnju nedostajuće fekalne kanalizacije u Mojkovcu i adaptaciju objekta za potrebe Skijališta Crne Gore bio je bjelopoljsko konzorcijum Konstruktor grupa.

“Ugovorom sa Upravom javnih radova predviđena je izgradnja kanalizacije u vrijednosti od 118.000 eura u roku od 75 dana od uvođenja u posao. Objekat za potrebe Skijališta Crne Gore biće adaptiran u roku od tri mjeseca od uvođenja u posao, a ugovorena vrijednost radova je 135.000 eura”, dodaju u Vladi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Gađaju se milionima pa ako je tako ulaganje đe je problem što ne rastu plate

mojsilović
Gost
mojsilović

Moramo li kolima do u pećinu?

russ
Gost
russ

Juče je bilo milion, danas već fali skoro sto hiljada… Brzo, nema šta…

boris
Gost
boris

sto makoste onaj tekst o plantazama???? niste znali da su radnici tuzili plantaze i dobili najmanje po 10 000 eura!!! to niko ne javlja a????

veki
Gost
veki

lijepo, a gdje su pare uzajmili ne spominju

Mismo
Gost
Mismo

Izbori… izbori se…

Amin
Gost
Amin

Bilo bi pozeljno da su izbori svakih POLA GOD.
ODRADISMO STO SE U 30 GOD NE ODRADI SAMO ZBOG IZBORA A POSLIJE STOPIRAJ 😃

Zapravo
Gost
Zapravo

Amin: Ne odrade, nego obećaju. Velika je razlika.

Znamo se
Gost
Znamo se

Uoči izbora svašta ćemo čuti. A računaćemo tek kada vijest bude glasila: ,,U sjever uloženo 100 miliona i tako dalje i tako dalje”, a ne ,,Će biti uloženo”. Za pred izbore važi narodna poslovica ,,Što momak uveče obeća, ujutro se ne važi”.

gagi
Gost
gagi

Sto se Vlada Crne “razradila”na sjever,iduce godine su izbori,treba ostati na vlasti,blago nama s nijma.Ovo je cisti blef.

Khhmm
Gost
Khhmm

Putni pravac Matesevo Andrijevica se raspada

Bnjj
Gost
Bnjj

Kome treba taj put nažalost tamo neće niko živjet nema dobro plaćenih poslova

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

nije to vlada nego SD i Bosnjacka stranka, svaka im cast! nece dps ne bojte se ni u oko punut svojim glasacima, no nas gledaju ko stoku i mi ih opet glasamo!!??

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Taman te ispravno gledaju

Laki
Gost
Laki

Ti ih nikada nijesi ni glaso,samo lupas bezveze!..

Ida
Gost
Ida

Vlada ulaže 910 hiljada u sjever, kupuje gorivo da posiječe šume

Send this to a friend