Ekonomija

Vlada uvećala kapital ToMontenegro na 19 miliona eura

Sa današnje sjednice Vlade

Vlada Crne Gore uvećala je kapital nove avio-kompanije ToMontenegro na 19 miliona eura.

Naime, na današnoj sjednici donijeta je Odluka o izmjeni Statuta Društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju ToMontenegro.

“Izmjenom se Statut usklađuje sa Odlukom o odobrenju uplate sredstava Društvu sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju ToMontenegro, kojom se osnovni i uplaćeni kapital Društva uvećava i iznosi 19.000.000 eura”, precizirali su u Vladi.

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića usvojio je i Informaciju o potrebi potpisivanja Okvirnog sporazuma o Traduki projektu za podršku i posredovanje u realizaciji prevodilačkih projekata u Jugoistočnoj Evropi za period 2021-2023. godine i prihvatila tekst Okvirnog sporazuma.

“Traduki je evropska mreža za književnost i knjige sa sjedištem u Berlinu, u kojoj učestvuju Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Lihtenštajn, Republika Sjeverna Makedonija, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Švajcarska Konfederacija. Mreža podržava razmjenu između država učesnica programom podrške prevođenju beletristike, savremene stručne literature i književnosti za djecu i mlade XX i XXI vijeka. Godišnja kontribucija za članstvo iznosi 10.000 eura i obezbjeđuje se godišnjim budžetom”, naveli su u Vladi.

Kako dodaju, godišnji fond kojim Traduki raspolaže iznosi 620.000 eura, a raspoređuje se izabranim učesnicima konkursa koji se tematski objavljuju za prevođenje, učešće u programima saradnje i mobilnosti unutar zemalja članica, kao i prezentacije i promocije na referentnim regionalnim i evropskim sajmovima knjiga i drugim književnim manifestacijama.

Vlada je dala i saglasnost na prijedloge odluka o naknadi za urbanu sanaciju opština Ulcinj i Šavnik. Utvrđeni su i pravilnici o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ministarstava ekonomskog razvoja, vanjskih poslova i kapitalnih investicija.

“Vlada je usvojila Informaciju o potrebi obezbjeđivanja finansijskih sredstava iz Tekuće budžetske rezerve za potrebe eksproprijacije u vezi izgradnje zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići – Deleuša i graničnog prelaza Ranče. U tom kontekstu, Vlada je dala saglasnost za korišćenje sredstava Tekuće budžetske rezerve u ukupnom iznosu od 247.884,00 €, za potrebe eksproprijacije radi izgradnje navedenih graničnih prelaza”, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću.

Usvojena je Informacija o projektnoj prijavi Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i glavne kanalizacione mreže u Podgorici pripremljenoj za podnošenje u okviru VI poziva Zapadnobalkanskog investicionog okvira za sufinansiranje investicija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

…za ovo će neko jednoga dana morati da odgovara

Sram vas bilo
Gost
Sram vas bilo

Da li Vlada misli da vraća pare nama koji smo kupili karte preko kompanije Montenegro Airlines? Ovo više niko ni ne pominje! A kružila je informacija da su građani oštećeni po ovom osnovu za oko 300.000 eura. Nadam se da se privodi kraju sa zapošljavanjem tetki, strina, zetova i ujčevine po dubini… Kakav je ovo ukop Crne Gore…

Roza
Gost
Roza

Nula za Vladu, nula za premijera, nula za ministre, nula za avio kompaniju, nula za… Kuku

Brano Niksicani
Gost
Brano Niksicani

Kako to rekli su da će otvaranje nove avio kompanije koštati 0 EUR.DDobro je rekao ekspert iz Hrvatske minimum 70 miliona.

Rex Sclavorum
Gost
Rex Sclavorum

Nijeste vi toliko povecali osnivacki kapital nego dodatno zaduzili građane!

Danbo
Gost
Danbo

Nije moja vlada👎

Maršal
Gost
Maršal

Kako su uspjeli to da nije Dritan dao one 21 milion sto su mu nudili ili dali?

Totti_
Gost
Totti_

Bjesi li ovo ona firma od 1 eura ? A sto radite gospodo, ka’ da vam je majka ovu drzavu u prciju donijela

Loš
Gost
Loš

Troškovi oko kompanije postaju sve veći,a rečeno je ,nova kompanija za 0 €.Radite amaterski .Ko će za ovu štetu da odgovara?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Sve što je Mickey rekao je slagao u vezi ove kompanije.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

osvezilooooooooooooo …..to apostoli i sibicari prodajte maglu jos malo tik tak tik tak

Tata
Gost
Tata

Jel ovo ona kopmanija sto se otavara za 0 eura? Kakve buve i prevaranti ovo nema nidje…

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Aoooo ugasiste MA zbog 5.meleona a ususte u novu kompaniju 50.a jos ni jednu kartu prodali niste,ovo je sprdnja.

Send this to a friend