Ekonomija Privredna komora

Vladine mjere stvaraju pretpostavke za brži oporavak privrede

Vlada Crne Gore

Pozdravljamo mjere podrške privredi, zaposlenima i socijalno ugroženim građanima koje je predstavio predsjednik Vlade Duško Marković. One stvaraju pretpostavke za brži oporavak privrede i očuvanje nivoa životnog standarda građana, uvažavajući zahtjeve biznis zajednice čije je poslovanje znatno otežano u uslovima pandemije koronavirusa, saopštili su danas iz Privredne komore Crne Gore.

<<<Marković predstavio paket mjera podrške privredi i građanima: Zajedno za Crnu Goru<<<

U PKCG smatraju da će predložene mjere, kao i definisane prvim paketom, snažno doprinijeti očuvanju radnih mjesta i likvidnosti privrede, te da predstavljaju adekvatan izraz brige za poslovanje više hiljada preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća i za njihovih više od sto hiljada zaposlenih.

“Posebno ističemo podršku mjeri subvencioniranja novog zapošljavanja, koja motiviše preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća da prošire kadrovsku bazu, što će doprinijeti razvoju njihovog poslovanja nakon, nadamo se, brzog prolaska epidemije u Crnoj Gori”, navode u toj poslovnoj asocijaciji.

Naglašavaju važnost toga što su detaljno promišljenim mjerama obuhvaćene strateške djelatnosti, među ostalima i poljoprivreda, čime se, kako kažu, doprinosi nastavku politike ravnomjernog regionalnog razvoja i potenciranja važnosti domaće proizvodnje.

“Iako je riječ o mjerama koje imaju ograničeno vremensko djelovanje, naglašavamo da su značajna izdvajanja neophodna da bi se realizovale. Zato pozivamo sve kolege privrednike da sredstva podrške iskoriste na najbolji način, kako bi nakon izlaska iz krize prouzrokovane pandemijom doprinijeli ekonomskom oporavku Crne Gore i nastavku njenog intenzivnog razvoja”, poručuju iz PKCG, dodajući da će i dalje u kontinuitetu sagledavati potrebe poslovnih subjekata i doprinositi kvalitetu svih budućih ekonomskih mjera Vlade.

Send this to a friend