Ekonomija Savjet za privatizaciju pregovara sa Obradovićem

Vlasnik Čukaričkog želi da gradi vile na državnom zemljištu u Herceg Novom

Crnogorski Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pregovara sa konzorcijumom iza kojeg stoji Dragan Obradović, vlasnik srpskog fudbalskog kluba Čukarički, u vezi sa dugoročnim zakupom državnog zemljišta „Kabala for” u Opštini Herceg Novi, piše Dan.

Radi se o konzorcijumu koji čini podgorička kompanija Montenegro Asset Management, vlasnika Sretena Đikanovića i ADOC doo koja je registrovanau Beogradu, a čiji je jedan od vlasnika Obradović.

Sreten Đikanović povezuje se sa nekoliko kompanijau Crnoj Gori. Do oktobra 2016. godine bio je na čelu kompanije „Farmegra”, koja se bavi distribucijom ljekova.

Prema izvještaju Savjeta za privatizaciju i kapitale projekte, u skladu sa zaključkom sa XII sjednice Ten derske komisije, 24. juna 2019. godine je otvorena jedina pristigla ponuda na javni poziv za davanje u du goročni zakup lokaliteta „Kabala for”. Tenderskoj komisiji je od pravnog i finansijskog savjetnika revizorske kuće „Deloite” dostavljen izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude.

Na XIII sjednici Tenderske komisije, koja je održana 1. jula 2019. godine usvojen je izvještaj o formalnoj ispravnosti ponude no osnovu javnog poziva za davanje u dugoročni zakup lokaliteta „Kabala for” i formiran je radni tim u sastavu Damir Davidović, Dragana Čenić i Nada Pavićević, koji će pored savjetnika učestvovati u pregovorima sa pomenutim konzorcijumom. Radni tim je održao prvi sastanak sa predstavnicima ponuđača 17. jula 2019. godine, na kojem je definisana metodologija rada i označena otvorena pitanja, oko kojih su pregovori u toku.

Prema ranijim podacima, državno zemljište na lokalitetu „Kabala for” daje se u zakup na period od 30 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja rent-a-pul vilama kategorije pet zvjezdica. Radi se o zemljištu ukupne površine 12.121 kvadrata.

Učesnik na tenderu je morao da posjeduje najmanje jedan hotel kategorije najmanje četiri zvjezdice u većinskom vlasništvu, odnosno da upravlja takvim hotelom, ili posjeduje pismo o namjerama ili ugovor o upravljanju objektima zaključen sa privrednim društvom koje upravlja najmanje jednim hotelom sa najmanje četiri zvjezdice.

Takođe, jedan od uslova je bio i da ponuđač posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju tendera, odnosno minimalnu imovinu aktivu od petmiliona eura na dan 31. decembar 2018. godine, ali i da ima ostvaren pozitivan finansijski rezultat i prihod od najmanje pet miliona eura u prošloj godini.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nes
Gost
Nes

Udaviste Novi… Od grada zelenila, postage grad betona!

Dejo varala bi
Gost
Dejo varala bi

Traže mu da je zaradio pet miliona eura u prošloj godini. On dobro zarađuje ako je zaradio pet miliona za godinu.

Velimir
Gost
Velimir

Ko je,pa sad,ovaj?
Plati drzavi I opstini sve sto treba I ponasaj se po sviim pravilima I propisima,placaj pdv,gradi do mile volje!

Mila
Gost
Mila

Pismo o namjerama, dakle,.imaju…

Bnjj
Gost
Bnjj

Samo zgrade ivile se prave, niđe neka mala proizvodnja ili hotel koji rade cijele god da se zapošljavaju ljudi, postajemo pusta država bez ljudi a sa zgradama, kućama, vilama od kojih koristi nema običan građanin

Mirko
Gost
Mirko

Bnj: Brani li ti ko da napraviš to što predlažeš? Niđe ne piše da moraš biti radnik, možeš biti i privatnik.

smrdice
Gost
smrdice

kako besmislena prica…

Send this to a friend