Ekonomija

“Vogue” preporučuje Crnu Goru: Ovo su razlozi

Crna Gora našla se na stranici Vogue-a zbog, kako navodi taj magazin, primorja, hrane, cijena, avantura na otvorenom, luksuznih hotela i nove linije kruzera.

Iz Vogue-a su preporučili da se posjete Budva, Ulcinj, ali i malo ekskluzivnije mjesto Sveti Stefan.

“Autentična hrana je nešto što takođe izdvajaju. Jela koja posebno preporučuju su burek, sarma i sir u maslinovom ulju”, navodi se na sajtu Nacionalne turistike organizacije.

Iako je, prema riječima predstavnika Vogue-a, Crna Gora skuplja od Albanije i Makedonije, pristupačnija je od destinacija kao što su Grčka i Hrvatska.

U tekstu se navodi primjer da turista za 30 eura može iznajmiti apartman sa pogledom na Bokokotorski zaliv i uživati u pogledu.

“Cijene su svakako veće u špicu sezone, ali se može uživati i u post sezoni”, dodaje se u tekstu.

Crna Gora je, kako su kazali iz NTO-a, opisana i kao sjajno mjesto na Balkanu za avanture na otvorenom.

“Preporučuju su Nacionalni park Durmitor, kanjon Tare i nezaobilazni rafting. Svoje mjesto je našao i Stari grad Kotor, koji predstavlja pravo kulturno blago. Po pitanju preporuka luksuznih hotela, iz Vogue-a su izdvojili Porto Montenegro i hotel Regent, lanac hotela Aman i mnoge druge”, rekli su iz NTO-a.

Vogue piše da se tokom ove godine očekuje još veći broj kruzera, što znači i veći broj turista i to u zemlji koja ima manje od milion stanovnika.

Tags
Send this to a friend