Ekonomija

Voli: Zlonamjerni nas kritikuju zbog produženog radnog vremena subotom, a naši radnici su najplaćeniji

Kompanija Voli odbacila, kako tvrde, sve  zlonamjerne komentare i neosnovane kritike koje dolaze nakon što je ova kompanija odlučila da njihova dva najveća marketa, Super Voli u City kvartu i Naš diskont na Zabjelu, subotom rade do 24 časa. Napominju kako će od ukupno 2400 radnika, njih 24 u oba objekta,  raditi u periodu od 16 do 24h. Napominju kako su zapsoleni u kompaniji Voli najplaćeniji u trgovačkoj branši.

<<<Dva marketa kompanije Voli radiće subotom do ponoći, IDEA, Aroma i Conto kao i do sada<<<

“Odbacujemo sve zlonamjerne komentare koji dolaze sa dobro poznatih adresa. Suočeni smo sa kritikama koje su neosnovane, na meti smo osude “kritičara i boraca za pravdu” koji se predstavljaju kao zaštitnici naših radnika. Potpuno je besmisleno smatrati da  u maloj Crnoj Gori, sistem  sa preko dvije hiljade zaposlenih, može funkcionisati netransparentno i da se u tako velikom sistemu može bilo šta sakriti”, saopšteno je CdM-u iz kompanije Voli.

Dodaju kako su, shodno zakonskom pravu, radno vrijeme do 24 časa u dva marketa smo planirali da realizuju do kraja oktobra.

“Smatramo da je to način na koji će se tržište najbolje organizovati u prelaznom periodu, a mi  ćemo analizirati da li je to potrebno potrošačima ili ne. U prilici smo da ponudimo specijalne akcije za subotu. Pozivamo potrošače da iskoriste  priliku i subotom u Voliju trguju po najnižim cijenama na tržištu, a posebno u naša dva najbolja objekta Super Voli i Naš diskont koji će subotom biti otvoreni od 7 do 24h”, naglašavaju u Voliju.

Ističu kako su  u posebnom fokusu interesovanja zbog odluke da u dva od 70 maloprodajnih objekata, produži radno vrijeme za dva sata, tj. od 22 do 24h.

“Ističemo da smo u saradnji sa Privrednom komorom, inicijatori  uvođenja neradne nedjelje. Kako bi izašli u susret potrošačima, shodno njihovim zahtjevima, u cilju prilagođavanja na neradnu nedelju, opredjelili smo se za produženi rad od dva sata, u dva najveća marketa – Super Voli i Naš diskont, oba u Podgorici, a sve u skladu sa Zakonom. U ta dva marketa će posao biti organizovan u  tri smjene od po osam sati  7-15, 14-22, 16-24h i neće biti prekovremenog rada”, navode u ovoj kompaniji.

Kako saopštavaju, prosječan lični dohodak u njihovoj kompaniji  659,67 eura bruto, odnosno 441,49 neto, što radnike Volija  čini najbolje plaćenim u trgovačkoj branši.

“Redovno plaćamo poreze i doprinose  na pune lične dohotke, što je  podatak koji  svi koji to žele, mogu provjeriti u Poreskoj upravi. Svih 24 radnika koji će raditi u trećoj smjeni, biće plaćeni i više nego što zakon predviđa, što je takođe, moguće provjeriti. Kompanija smo koja je odgovorna prema svojim potrošačima, radnicima i široj društvenoj zajednici, što smo i dokazali  za četvrt vijeka od osnivanja. Izloženi smo kritikama i osudama bez pravog osnova. Neshvatljivo je da se Voliju, koji za razliku od ostalih,  nema dragstor  sa radnim vremenom  non stop (00-24h), osporava i negativno kritikuje produženi rad od dva sata i da je to prouzrokovalo negativnu reakciju u javnosti, a drugima se to i ne komentariše. Ne shvatamo da ono što Voli radi smeta, a ne radimo ništa što drugi ne rade, niti bilo šta protivzakonito”, naglašavaju u Voliju.

M.D. 

93

avatar
1000
49
44
0
 
78
MajkaXYZReplika ispredCrnogoracKusovica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Na ovaj način ste obesmislili svhu zakona. Nadam se da vam ovo nece proci.

Kusovica
Gost
Kusovica

Zaposlite i kosarkase jer su jedino da dijele one kese u Diskont a neka im se prikljuce i Sokolovi strasni !

epanema
Gost
epanema

Robovlaasnicko drustvo dje radnik tj.rob nema pravo da se pobuni protiv izrabljivanja jer ce odmah dobiti otkaz!

crnogorac
Gost
crnogorac

Bezobrazni jeste ali ste zato ograničeni, ma možete kako hoćete dok ste na vlast

DMSat
Gost
DMSat

Nema plate za Bamforta 😢

VOJO
Gost
VOJO

NEKA TO KAŽU RADNICI— Oni su vam kao robovi BEZ JEZIKA… Gdje su vam banane sa drogom….BOLJE DA ĆUTITE…

marius
Gost
marius

Rade do ponoci, onda dok pospreme, i eto opet dengaju Nedjeljom. Nece valjda svi istrcat iz prodavnice u 12 glavom bez obzira.

Todor
Gost
Todor

“ne radimo ništa što drugi ne rade, niti bilo šta protivzakonito”
Ovo su rijeci svih privatnika. Sto govori da su svi isti. Niko nece da se uzdigne iznad i kaze ja sam jedini.

Jablanko
Gost
Jablanko

Uzas sto radite.Sram neka vas bude

Wilkins
Gost
Wilkins

Prije neki dan pitam radnicu na vagi za prodaju voća u Voliju : Zašto radi samo jedna vaga od 4 koliko ih ima, a red za vaganje 10 metara? Kaže: Što ćeš, nema radnika, dođu 5-6 dana i bježe. Eto to je istina o dobrim platama i super uslovima.

Nk86
Gost
Nk86

podrska za voli i tekovine 21og maja

Wilkins
Gost
Wilkins

O Voliju možeš što oćeš, ali ne diraj 21 maj.

Replika ispred
Gost
Replika ispred

Ja da se plašim Vilotića, je li?

Dado
Gost
Dado

Uh uh uh sto sam osjetljiv na ovu pricu zlonamjerne adrsea bjese li ti onaj sto je sa livade firmu pravio a mi smo bravi pa ne umijemo da radimo jedino tebe uspije da napravis firmu sa livade da zaposlis 2400 ljudi a ostali su glupi pa ja sam radio kod covjeka 20 godin koji je prije volija poceo pa… Više »

oooo
Gost
oooo

Dje su sad radnici da traze tih 440 eura. A koliko ja znam kasirka tamo nema preko 350 euraa ostale prodavacice 300.

Bob Rok
Gost
Bob Rok

Najmanja rata za stambeni kredit oko 250 eura, a prosjecna plata u Voli 400. Kako li zivjeti da mi je znati, a ovi ponosno isticu da su im radnici najplaceniji. Cirkus.

Jablanko
Gost
Jablanko

Cirkus je svuda druze

Marko
Gost
Marko

Neka predju da rade u IDEA prodavnicama za 250 eura. Ne branim VOLI ali neko namjerno potencira priču kod njih, a brani one koji duplo više izrabljuju radnike za manje plate. Lako je otići u prodavnicu i pitatti ljude kolika vam je plata i koliko radite, a da li to zaista činimo? Čini mi se da radije kao bravi galamimo,… Više »

Snobizam
Gost
Snobizam

Hahahaha KOJI SNOBIZAM…NI DA RADNICI IMAJU 500 E …NEGO ISTI TI RADNICI NE SMIJU PISNUT JER DOBIJU NOGU PREO VRATA

Send this to a friend