Ekonomija

Vožnja pod klimom skuplja pet centi

ilustacija

Većina taksi udruženja u glavnom gradu poskupila je usluge prevoza u gradskoj zoni, pa sada vožnja od jednog kilometra umjesto dosadašnjih 0,50 eura iznosi 55 centi. Taksisti kažu da se radi o realnom poskupljenju, a nadaju se i skorom usvajanju jedinstvenog cjenovnika za taksi prevoz u Podgorici.

Poskupljenja u taksi prevozu aktuelna su posljednjih mjesec dana. Predsjednik strukovnog sindikata taksista Vesko Bijelić kaže da se radi o očekivanom potezu, s obzirom na početak ljetnje sezone i porast cijene goriva, piše Pobjeda.

“Nije drastično, jer smo vodili računa o platežnoj moći građana. Ipak, većina taksi udruženja odlučila se za poskupljenje usluga. Najviše zbog rasta cijene nafte i povećane potrošnje goriva za klime, koje rade non stop. Najvjerovatnije će i ostali podići cijene, ali će cijena minimalne vožnje ostati ista”, rekao je Bijelić.

On se nada da će gradska uprava uskoro formirati i jedinstveni taksi cjenovnik, po ugledu na opštinu Budva, gdje je taj model funkcionisanja pokazao dobre rezultate.

I u udruženju Halo taksi povećanje cijene gradske vožnje komentarišu kao realnost.

“Svako veće udruženje je podiglo cijene, a i mi smo prije tri dana. Poskupljenje se ne odnosi na putovanja taksijem van grada”, rekao je menadžer Halo taksija Saša Lučić.

Vlasnik Ekskluziv taksija Danilo Pejović najavio da će i u tom udruženju podići cijene za pet centi.

“Sljedeće sedmice poskupićemo usluge prevoza. Nafta je drastično poskupila, a auta se tokom ljeta voze konstantno sa upaljenim klimama, pa tako troše i do 30 odsto više goriva. Poskupljenje od pet centi će nam pokriti te troškove i ništa drugo”, naglasio je Pejović.

Poskupljenje taksi prevoza neće uticati na povećanje cijena autobuske karte, kazali su vlasnici autobuskih preduzeća.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograđanin
Gost
Titograđanin

Dodajte stavku za redovno i vanredno održavanje vozila, potrošnja pneumatika, sijalica…

Ranko
Gost
Ranko

Sto ce im klima nek otvore sirom sve prozore;

ND
Gost
ND

Šou! Ada malo je to!!

Miladin
Gost
Miladin

Ovi taxisti što puše moraju više naplaćivati vožnju od nepušača.

Stari
Gost
Stari

Aooo strucnjaci jesteli vi ugradjivali iste.Zamislite cuda klima radi u Julu i jos u Podgorici.Povecajte tu cijenu i ne mlatite gluposti obrazavi.Ko ovaj sa 30 posto

Pjer
Gost
Pjer

Ma pogasite klime i ovako veci dio ovog naroda tvrdi dasu nezdrave

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Svi se pomsmili pa se vozu taksijom. Eeee te miline, posle trke za ovcama sa sve vunenim carapama i fanjelama sad u podgoricu pa taksijom a jeftino ih. Gore dolje, pola vas smrdi na kacu i sir a vozate se taksijom i onda vi krivo sto je 55 centi km a najeftiniji taxi u evropi je upravo u Podgorici i… Više »

Jocopg
Gost
Jocopg

Znaci kad budu radili velike servise na kola, opet da ocekujemo poskupljenje :))))))))

Biban
Gost
Biban

Nije voznja skuplja 5 centi nego 5 centi po kilometru. Sto znaci, na predjenih 10 km to je 50 centi, na predjenih 100km to je 5 eura. Za one koje se voze stalno taksijem, na predjenih 1000km to je 50 eura.

Boban
Gost
Boban

A makni te mila odmah sa vlasti Kad ovo dozvoljaava

Nindjaaaaaa
Gost
Nindjaaaaaa

Ovaj je Pejovic vazda bio bistar decko. 30% trosi vise pod klimom? A dje to pameti? Na koje to auto?

klima
Gost
klima

Sprdnja. Valjda ti ta jbna klima dodje ugradjena u auto kada gu kupis, nijesi je specijalno dodao zarad korisnika tvojih/vasih usluga. Treba li sad da naplacujete i 10 centi vise zbog toga sto vam korisnici usluga puno pricaju a onda vas zaboli glava i morate kupiti tabletu za glavu. Na Svijet bijeli nema ovakvih suludih ideja kao kod nas. Meni… Više »

Dejo
Gost
Dejo

A sta je sa zimom? Zar tada potrosnja goriva nije skakala zbog hladnoce!

Darko
Gost
Darko

Sindikat umjesto da insistira da opstina natjera privredna drustva da pocnu da se pridrzavaju zakona i da uvedu fiskalne kase oni insistiraju da opstina od njih preuzme jedino pravo kje im je preostalo. To pravo, koje im je preostalo, je formiranje cijena.

Kfkf
Gost
Kfkf

Dignite jos 5 za sampon vozacima

Sony
Gost
Sony

To je za ove sto poslusaju da ugase klimu(ili je ne pale) 🙂

ccc
Gost
ccc

e vala vam se ugodit ne moze. kukate kad ima klime, kukate kad nema klime.

Jocopg
Gost
Jocopg

U koje udruzenje radis taksista? 🙂

ccc
Gost
ccc

iskreno da ti kazem ni u jednom 🙂 prilicno mi smetaju taxisti jer su bahati nacinom voznje i nekulturom. ali kad je skakala cijena goriva tad svi kukaju a nema ni klime, vruce pogibija. sad kad je rijec o klimi i poskupljenju onda ide opcija neko nece klimu, neko gleda sta ako nece da koristi idu li i dalje tih… Više »

Marijan
Gost
Marijan

Na koji nacin opstina moze da naredi jedinstvene cijene. To nije u redu. Kako mene koji sam samostalni privrednik moze neko natjerati da naplacujem vise. Ukoliko se meni isplati ja cu voziti dzabe. Nije mi jasno da neko moze i pomisliti da mu neko diktira cijene u drzavi koja zagovara liberalno upravljanje privredom. Takva jedna odluka bi se kosila sa… Više »

Analiza
Gost
Analiza

Moze, moze. U svim razvijenim zemljama drzava, odnodno lokalne samouprave imaju zakonsku mogucnost da urede cijene odredjenih usluga koje su od drustvenog interesa. Primjer: ne moze neko da vas vozi za 30 centi po kilometru jer tom cijenom ne moze da zaradi platu i sto je jos gore, ne moze da odrzava vozilo i postigne odgovarajucu bezbjednost i kvalitet usluge.

Darko
Gost
Darko

Svaka cast na kmentaru. Samo mi kazi o kojoj se lokalnoj samoupravi radi i u kojoj to drzavi. Kada bi se tako gledalo u CG bi svi vlasnici privrednih drustava zavrsili na robiju. Zamislite da neko kupi 50 luksuznih vozila po 30 ppp eura a da vozi za 0,50 eura po kilometru. Eto zbog njih se sada mijesa nasa lokalna… Više »

Lipovo
Gost
Lipovo

Hoćemo li papuče u TAXI dobijati? Od koga je tumačenje poskupljenja – i mnogo je.

Raco
Gost
Raco

A onda će u decembru da troši klima zbog grijanja…..Kakva glupava objašnjenja.

Lomi
Gost
Lomi

Klima ne grije….

Nemam
Gost
Nemam

Kako je sa glavom jutros

Dragica
Gost
Dragica

Vožnja pod klimom skuplja pet centi. Čak i ukoliko vam klima smeta, a ne usuđujete se da zatražite da taksista isključi klimu.

Sony
Gost
Sony

Ako vam smeta klima na 40 stepeni onda idite pjeske..

Dragica
Gost
Dragica

Potvrdili ste da klimu uključujete za svoje potrebe a troškove naplaćujete mušterijama. A osim toga, ja sam mlada i zdrava i ne smeta mi visoka temperatura.

Sony
Gost
Sony

100 godina napunila

navy
Gost
navy

ja cu da trazim dami se klima ne pali i eto rijesen problem 😉

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

A muzicka zelja?

xyz
Gost
xyz

Klima trosi 30 % vise goriva !?! Bravo strucnjace ! Nalazite bolji izgovor za povecanje ! Sto ne povecaste 30 % cijenu usluga nego samo 10 % ?!?

Boki Brejcic
Gost
Boki Brejcic

Izgovori? Pa zar u Podgorici vec nije najjeftiniji taksi u regionu? Nikad vam nista ne valja.

Sasha
Gost
Sasha

Da,trosi mnogo vise jer auto radi pod klimom svo vrijeme.I dok stoji i ceka voznju i dok stoji i ceka stranku i u toku same voznje,bilo to sa strankom ili bez nje.A ,posto si ti veliki strucnjak u ovoj oblastî,upali auto ujutro u 9 sati,zajedno sa klimom i neka ti tako radi do,recimo 4 popodne,pa izracunaj sam.

SMESKO
Gost
SMESKO

A PROPUH KOLIIKO KOSTA?????

GoranGocaGocko
Gost
GoranGocaGocko

To je gratis!

Send this to a friend