Ekonomija

Vozom kroz CG traži reakciju Ibrahmovića: Radinović i dalje dolazi u Upravu za željeznice, koristi kabinet, službeno vozilo, telefon….

Ervin Ibrahimović

Nevladina otganizacija Vozom kroz CG uputila je pismo potpredsjedniku Vlade i ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću od koga očekuju brzu reakciju u cilju sređivanja stanja u željezničkim preduzećima. Oni tvrde da smijenjeni direktor Uprave za željeznicu Želimir Radinović i dalje dolazi u Upravu za željeznice, koristi kabinet, službeno vozilo, karticu , telefon….

<<<Radinović odgovorio na optužbe NVO Vozom kroz CG<<<

Pismo koje je NVO Vozom kroz CG uputilo Ibrahimoviću prenosimo inetgralno:

Poštovani gospodine potpredsjedniče,

Na sjednici Vlade od 09.06.2022. godine, sa čela Uprave za željeznice, smijenjem je gospodin Želimir Radinović, što je objavljeno u službenom listu 10.06.2022.godine (Broj: 04-3535/3), što je demokratski proces poznat u svim demokratskim sistemima. Ono što je nelogično odnosi se na to da se gospodin Radinović i dalje ponaša kao da je direktor.

I dalje dolazi u Upravu za željeznice, koristi kabinet, službeno vozilo, karticu , telefon….

Radnici Uprave su se više puta obraćali MKI, nakon čega je direktorica Direktorata za željeznički saobraćaj dolazila kod imenovanog u prostorije Uprave, čak i nakon razrešenja ali bez nekog posebnog rezultata. Gospodin Radinović i dalje šalje dopise, potpisuje sumnjive naloge za upotrebu službenih vozila (Milorad Nikić koristi službeni automobil za dolazak i odlazak sa posla na relaciji Nikšić-Podgorica i nazad).

Želimir Radinović je osnivač privatne građevinske firme pa se postavlja pitanje – kako je mogao biti u isto vrijema na čelu Uprave za željeznice.

Zbog nedoličnog ponašanja, korišćenja alkohola i cigareta u prostorijama Uprave prijavljen je inspekciji koja ga nije mogla pronaći prilikom inspekcijske kontrole.

Pred nadležnom inspekcijom je pokrenuta prijava 13.05.2022. godine, evidentirana 17.05.2022. godine pod brojem UPIN 0301-725/22-4613/2 zbog osnovane sumnje da je zaposleni Zoran Vuković sa višeg savjetnika III unaprijeđen u savjetnik I. Imenovani je zadužen sa finansije, bez iskustva, pa se istom plaća službenica za obavljanje njegovih poslova, Ugovorom o djelu.

Gospodin Radinović je dao izjavu za medije gdje se poziva na urađenu Studiju. Osnovano se sumnja da ta Studija ne postoji, a ako je ima, zašto nijesu uključeni svi subjekti teretnog saobraćaja tokom njene izrade, već se forsiraju pojedini operateri, a sve na štetu Željezničke infrastrukturu (Što više operatera do je povoljnije za Infrastrukturu, više prihoda).

Ako postoji pomenuta Studija, sa kojim ciljem je urađena, da li naša pruga ispunjava uslove za ovakvu vrstu prevoz i koliko sve to košta?

Gospodine Ibrahimoviću, nije nam poznato da ste pokazali neko veliko interesovanje kad je u pitanju željeznički sistem Crne Gore, što može imate katastofalne posledice. Trenutni operativni menadžmenti u sva četiri željeznička preduzeća su potrošili “kredite” rukovođenja i sad koriste neke nepoznate metode čiji rezultat su poremećeni međuljudski odnosi ( čak ima i fizičkih obračuna), ogromne tenzije među zaposlenim, nedostatak motivacije, loša priprema za turističku sezonu, nedostatak voznih sredstava.

Čak se govori da odgovorni menadžeri po više dana ne dolaze na svoje radna mjesta, zatim upotreba alkohola i mnogih drugih stvari koje nanose štetu redovitisti, urednosti , kvalitetu i bezbjednosti saobraćaja.

Očekujemo Vašu brzu reakciju u cilju sređivanja stanja u željezničkim preduzećima.

Send this to a friend