Ekonomija

Vrijednost utrošenog građevinskog materijala 84 miliona eura

ilustracija

Vrijednost utrošenog građevinskog materijala u prošloj godini u Crnoj Gori iznosila je 84,4 miliona eura, što je 25,3 odsto više u odnosu na 2015, pokazuju podaci Monstata.

Iz Monstata je saopšteno da je godišnjim istraživanjem o potrošnji građevinskog i pogonskog materijala obuhvaćen navedeni materijal koji svi izvođači građevinskih radova, odnsono građevinska i negrađevinska preduzeća, koriste za gradnju objekata, održavanje, remont i pogon mašinskog i voznog parka, ogrijev, kancelarijski i ostali pomoćni materijal.

Utrošak građevinskog i pogonskog materijala prikazuje se za cijelo građevinsko preduzeće koje podnosi izvještaj, uključujući utrošak električne energije i ogrijevnog materijala za zajedničke službe.

“Negrađevinska preduzeća prikazuju utrošak građevinskog materijala samo za poslovne jedinice, kao i utrošak pogonskog i ostalog materijala samo za njene potrebe”, navodi se u saopštenju.

Vrsta materijala se prikazuje na osnovu evidencije materijalnog knjigovodstva, bez obzira da li je izvještajna jedinica materijal kupila ili ga je sama proizvela.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nick
Gost
Nick

I što sad?

Send this to a friend