Ekonomija

Vučić: EPS će pokušati da kupi Elektroprivredu Crne Gore i Republike Srpske

aleksandar_vucic.jpg

“Želim da najavim da mi imamo drugačije planove za preduzeće EPS. Ne želimo da ga prodajemo i ne želimo da ga privatizujemo. Želimo da proširimo svoj uticaj, da razgovaramo sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom”, rekao je Vučić.

Ministarstvo energetike analizira koliko bi taj potez, zaista, bio dobar, prenosi SEEbiz.

“Analiza će biti skoro za nekoliko mjeseci. Vrijednost tog posla ogleda se u tome što bi EPS postao ozbiljan igrač u regionu. Sada prvo moramo da uradimo reorganizaciju u saradnji sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kako bi se ostvarile uštede i kako bi EPS mogao da se osloni na sopstvene prihode”, rekao je ministar Aleksandar Antić.

I hrvatski ministar ekonomije, Ivan Vrdoljak, ima slične ambicije. Već je nekoliko puta najavljeno da bi Hrvatska Elektroprivreda (HEP) trebalo da postane regionalni igrač preuzimanjem kompanija u zemljama bivše Jugoslavije.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

A čuješ ovih vrana što grakću
A čuješ ovih vrana što grakću ne damo vam našu struju. Pa neće od vas ni kupovat nego od Talijana kojima je vaš Milo prodao. Ali logično da vi to ne vidite jer sa nosom u stražnjici slabo se što vidi.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nece MOCI Vucicu! To TI Rusi
Nece MOCI Vucicu! To TI Rusi daju pare da bi MOGLI da uniste Crnu Goru I Mila! ZA MILA NAS nije briga ali za CRNU GORU jeste ! NECE MOCI srbijanci!

Anonimni
Gost
Anonimni

Srbijanci,dosta nas te nas
Srbijanci,dosta nas te nas opljackali..

Ne damo vam nasu struju…mi smo bolji ekonomski nego vi.

Bila bi velika sramota da prodajemo strancima energetiku………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GOGA
Gost
GOGA

OVAJ NEĆE DUGO ENO PROTESTI U
OVAJ NEĆE DUGO ENO PROTESTI U SRBIJU SA PAROLOM GOTOV JE.ON SAD IZIGRAVA VELIKOG POLITIČARA A DOVEO JE SRBIJU NA PROSJAČKI ŠTAP

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo je Milo već ugovorio .
Ovo je Milo već ugovorio . Kao i obično . Sve je državno u u CG inače njegovo pa ima pravo da radi šta hoće.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ni jedna normalna država ne
Ni jedna normalna država ne bi prodala Elektroprivredu i Telekom koje donose čisti profit! Ovaj Vučić možda nije dobar ali je bolji od naših političara.

Send this to a friend