Ekonomija

Vučurović: Elektroprivreda na čelu sa Đukanovićem ostvarila značajne rezultate

Jovan Vučurović DF

EPCG je u proteklih godinu i po dana, otkada je predvode novi ljudi, na čelu sa Milutinom Đukanovićem i njegovim timom ostvarila uspjeh, značajne rezultate, pokrenula nove projekte, otvorila nova radna mjesta, ostvarila investicije… U trenutku kada je u čitavoj Evropi, svijetu, na sceni teška energetska i svaka druga kriza, EPCG i energetski sektor u CG su odradili veliki posao, sačuvali energetski sistem i sačuvali socijalni status građana, kazao je poslanik DF Jovan Vučurović danas u Skupštini Crne Gore.

On je istakao da je EPCG posebno uspjela da se izbori sa “nasleđem i lošim poslovanjem bivšeg režima”.

,,Podsjećam, takođe, iako su drastično rasle cijene električne energije na berzi, EPCG nije prihvatila da se našim građanima poveća cijena struje. Da su prihvatili, danas bi cijena struje u Crnoj Gori bila višestruko veća, negdje oko 400 eura, pa onda razmislite poštovani građani kakva bi katastrofa nastupila po čitavu državu”, kazao je Vučurović.

On je naglasio da su tim potezima EPCG i drugi u njenom sistemu “uštedjeli Crnoj Gori i njenim građanima preko 900 miliona eura”.

,,I to su zaista sjajni podaci, sjajni rezultati, to nije nešto apstraktno i fiktivno, nego je direktan, okom vidljiv, doprinos narodu i državi. I ovakvo poslovanje EPCG je omogućilo i da funkcionišu drugi sistemi, da se realizuju drugi projekti – da nije ovakvog poslovanja EPCG ne bi bilo ni sprovođenja projekta Evropa sad”, naveo je poslanik DF.

On je podsjetio da se svi ovi rezultati postižu u trenutku kada je hidrološka situacija u Crnoj Gori “najteža u poslednjih 70 godina”.

“Dodatno, uprkos globalno teškoj situaciji krenulo se u nove investicije, otvaranje novih radnih mjesta, da pomenemo Solari 3000+ i Solari 500+, uskoro slijede Solari 5000+ i Solari 10000+, formirana je firma EPCG – Solar gradnja, uskoro, kao što je obećano, počinje izgradnja i novih vjetroelektrana, aktivira se Gvozd i veliki broj novih projekata, spašava se Željezara uz podršku opstine Nikšić i gradonačelnika Marka Kovačevića”, rekao je Vučurović.

Iznio je prognoze koliko bi se kretala cijena struje da je DPS na vlasti.

“I onda se javljaju neki kritičari, koji su trideset godina pljačkali i državu i EPCG, koji su je razvlačili i uništavali kako bi punili svoje džepove. Da je ne daj Bože DPS danas na vlasti, cijena električne energije bila bi 400-500 eura, ne bi imali nove firme, a EPCG bi bila pred gašenjem i kolapsom, kao i čitava država”, naglašava Vučurović.

On je podsjetio da od 1982. do 2021. EPCG nije izgradila nijedan novi izvor električne energije, još od izgradnje Termoelektrane Pljevlja.

“Dakle, od tih 39 godina DPS je na vlasti bila preko 30 godina i nije im padalo na pamet da grade i doprinose državi, ali jeste da pljačkaju i otimaju, da se namiruje prva familija, njihova banka, njihovi tajkuni i mafijaši. I zato su bili doveli ovo preduzeće do kolapsa. Ali, kad se radi časno i odgovorno, odnosno suprotno od onoga kako je radio DPS, onda stižu i rezultati, i ja sam siguran da tek slijedi zlatno doba EPCG i energetskog sektora u CG, naročito nakon ove poslednje potpisane investicije. I zato treba čestitati Milutinu Đukanoviću i njegovom timu, na odgovornom, poštenom odnosu, na stručnosti i jednom rekao bih predanom i fanatičnom radu za dobro svih građana Crne Gore”, zaključio je Vučurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Ko moze ovome vjerovati?

Milutin
Gost
Milutin

Stvarno ovo vrijedja.
Ko je ovaj ?

Locco kuch
Gost
Locco kuch

Ostvarili smo samo rezultate u zapošljavanju.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Placeni ste iz srbije i iz rusije da unistavate CG !! To vise znaju i ptice na grani !! Obraza nemate

Zoran
Gost
Zoran

Sjedi ti strucnjace, veze nemas ni o cemu.

Send this to a friend