Ekonomija

Vukotić više neće biti predsjednik Odbora direktora Plantaža

Dugogodišnji predsjednik Odbora direktora kompanije 13. jul Plantaže Veselin Vukotić više neće više obavljati tu funkciju.

Kako je saopšteno iz te kompanije, na današnjoj sjednici Skupštine akcionara 13. jul Plantaže usvojena je Odluka o izboru devetočlanog Odbora direktora.

“U Odbor direktora su izabrani: Božo Mihailović (redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, IRF), Dušan Perović (Direktor PIO Fonda Crne Gore), Đorđije Rajković (dugogodišnji izvršni direktor Kompanije „13. Jul Plantaže” u penziji), Boban Melović (profesor na Ekonomskom fakultetu), Veselin Orlandić (profesor na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo-Bar), Sead Šahman (predstavnik Zavoda za zapošljavanje), Zoran Senić (Izvršni direktor Valuation consultant doo Podgorica), Vladislav Dulović (Menadžer sektora rizika u IRF) i Nikola Perišić (direktor sektora za privredu u CKB)”, naveli su toj kompaniji.

Napominju da je od ukupnog broja akcionara Skupštini prisustvovalo njih 71 odsto, i to u ime državnih fondova (IRF, Fond Pio, i Zavod za zapošljavanje), Banke, raznih fondova i građana kao vlasnika akcija.

Akcionari su usvojili Godišnje finansijske iskaze i Izvještaj o poslovanju 13 jul Plantaže za 2019. godinu, sa izvještajem revizora.

“Kompanija je u prošloj godini ostvarila poslovne prihode u iznosu od 33,5 miliona eura i pozitivan finansijski rezultat od 470.000 eura.
Donijeta je odluka da se ostvarena dobit, iz prethodne godine, opredijeli u zadržanu dobit”, naglasili su.

Skupština je donijela i Odluku o izboru i imenovanju revizora za 2020. godinu, po kojoj je za revizora izabrana revizorska kuća „BDO“ Podgorica.

Postupajući po odredbama novog Zakona o privrednim društvima, akcionari su usvojili Statut Kompanije, kojim su inkorporirane sve novine, predviđene ovim Zakonom, koji je stupio na snagu 11. jula.

“U okviru novih odredbi, posebno se ističu primjena čl. 155 i 156 ovog Zakona o izboru nezavisnih članova Odbora direktora”, zaključuju u kompaniji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lola
Gost
lola

Niko ne spominje da je ta firma pored svih pritisaka prezivjela najteze godine i nije privatizovana, zaposljava 600 ljudi, ima intenzivan razvoj novih proizvoda i jedna od rijetkih koja izvozi. Nista vam nije sveto …

Tile
Gost
Tile

Ali oće eto mihailović
Sve jasno 🤮

Jelena
Gost
Jelena

Zbog cega da mi je znati😎

Bnjj
Gost
Bnjj

Firma đe radnici se prže po suncu za 15e dnevnice, dok ova gospoda imaju hiljade eura platu da imaju i malo morala nebi bili u taj UO, sramno

Ida
Gost
Ida

Neće ni Verica. Još malo.

Dosljedno
Gost
Dosljedno

Je li to onaj što je za opštu privatizaciju 😂😂😂

Bnjj
Gost
Bnjj

Da a uvalio se u državnu firmu, moralista

Send this to a friend