Ekonomija GRADSKI ODBOR PARTIJE PENZIONERA, INVALIDA I RESTITUCIJE APELUJE

Vuković da zaustavi poskupljenje vode

Ivan Vuković

Gradski odbor Partije penzionera, invalida i restitucije PIR pozvao je gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i odbornike u Skupštini Glavnog grada da zaustave najavljeno poskupljenje vode, piše Dan.

Predsjednik gradskog odbora PIR-a Radisav Korać navodi da su zabrinuti najavom poskupljenja vode jer bi to značilo udar na budžet građana.

“Treba istaći da ne poskupljuje samo voda, nego i kanalizacija koja dodatno iznosi nešto više od polovine ukupne cijene potrošene vode, što dodatno uvećava novčana izdvajanja i još više ugrožava i onako težak materijalni položaj penzionera. Podgorica ima preko 33.000 penzionera, od čega mnogi imaju mizerna penzionerska primanja pa čak i ispod 100 eura, značajan broj korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice, lica sa mizernom tuđom njegom i dječjim dodatkom. Zbog toga je ogorčenje veće”, smatra Korać.

On navodi da je odluka da poskupi voda nerazumna i suluda, jer su građani i do sada plaćali visoke i previsoke cijene.

“Šta je uradilo poslovodstvo Vodovoda na smenjenju gubitaka na mreži, na racionalnijem poslovanju, na uvođenju pojedinačnih vodomjera u zgradama, na smanjenju broja zaposlenih i slično? Ako se ima u vidu da je 2001. godine u Vodovodu Podgorica bilo nešto preko 300 zaposlenih, da se tada za plate i druga davanja trošilo 1,5 miliona eura, danas u Vodovodu ima oko 800 zaposlenih lica, sve partijski činovnici. Neshvatljivo je da se u gradskoj vodovodnoj mreži gubi 50 odsto vode. Jasno nam je što se sada u Glavnom odboru DPS-a nalazi veliki broj direktora preduzeća i da nijesu oni izabrani tamo radi ljepote ili pameti, već da bi vršili pritisak na zaposlene da glasaju partije na vlasti.

Stoga gradski odbor i rukovodstvo PIR-a, Udruženje za zaštitu penzionera i invalida, Udruženje civilnih, vojnih i invalida rada, apeluje na gradonačelnika Vukovića i odbornike Skupštine Glavnog grada, da odustanu od ovog drskog i opakog nauma, jer bi to bio još jedan veliki udar na džepove sirotinje, što bi moralo izazvati radikalna nezadovoljstva i proteste. Posebno treba imati u vidu da Podgorica kao rijetko koji grad na Balkanu ima velika izvorišta u gradskoj zoni, pa svako povećanje cijene vode bi bio nerazuman i dodatni teret na i onako bijedni život penzionera i građana”, navodi Korać.

Poskupljenje vode je izvjesno nakon što stupi na snagu izmijenjeni Zakon o komunalnim djelatnostima koji predviđa izjednačavanje cijena za pravna i fizička lica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Vukovica bas boli briga sto placate najgoru vodu kao da je od zlata. Imate plate 300 eura pa placajte.

Lipovo
Gost
Lipovo

Uchinite ,,gradjanski otpor,, – obustavite uplatu rachuna za utrossak vode sve dok ,,Vodovod,, ne smanji gubitke (kradju) vode na mrezzi na bar 20% I natjera korisnike na ugradnju vodomjera, kako u gradskom tako I prigradskom podruchju; posebno one koji se bave poljoprivredom ili imaju vecce baste .

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

vodu treba pojeftiniti obavezno …smanjite broj dzabalebarosa u pg vodovod za pola ..8 ljudi sjedu u kancelariju predvidjenu za 2 ..

brkoo
Gost
brkoo

Smstram da u CG svi moramo plaćati istu cjenu vode.

Send this to a friend