Ekonomija

Vuković: Podgorica sve privlačnija i posjećenija turistička destinacija

Dr Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima TO Podgorice.

Podgorica svakim danom postaje sve privlačnija i posjećenija turistička destinacija i želim da izrazim posebno zadovoljstvo trendom rasta, i kada su u pitanju posjete i noćenja, ali i struktura turista i gostiju koji borave u našem glavnom gradu,  naglasio je gradonačelnik Ivan Vuković na sasatanku sa predstavnicima Turističke organizacije Podgorice.

On  je ocijenio da u dijelu turističke ponude treba nastaviti sa dobrim praksama, ali i intenzivirati aktivnosti kako bi naš glavni grad bio još više prepoznatljiv i posjećen, ocjenjujući da postoji dosta prostora za dalji napredak i valorizaciju potencijala Podgorice u turističke svrhe.

Gradonačelnik je istakao da, pored Turističke organizcije i ostale gradske službe treba da budu proaktivne kada je u pitanju realizacija konkretnih aktivnosti koje doprinose većoj turističkoj ponudi i promociji ukupnog turističkog proizvoda Glavnog grada, jer je to veoma važno, ne samo za Podgoricu nego i za Crnu Goru.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović je, predstavljajući aktivnosti i projekte koje se sprovode, a koje realizuje organizacija na čijem je čelu,  izrazila zadovoljsto napretkom kada je u pitanju ukupna turistička ponuda Podgorice i iskazala uvjerenje da će u narednom periodu biti još dosta novih sadržaja i organizovanih događaja koji će doprinijeti većoj i kvalitetnijoj turističkoj ponudi grada.

Popović je istakla da je Podgoricu u prvoj polovini ove godine u odnosu na prethodnu posjetilo 31 odsto više turista, a zabilježen je i izuzetan rast kada je u pitanju i broj noćenja, koji je u istom intervalu u odnosu na 2017. godinu veći za 15 odsto.

Ona je naglasila da u narednom periodu treba još intenzivnije raditi na naplati članskog doprinosa i boravišne takse, kao i legalizaciji smještaja čime bi se stvorile neophodne pretpostavke za još raznovrsniju i sadržajniju turističku ponudu Podgorice.

3 Komentara na "Vuković: Podgorica sve privlačnija i posjećenija turistička destinacija"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend