Ekonomija

Vuksanović Stanković pisala Brajoviću: Kako smo spasili Rudnik uglja spasimo i Aerodrome

Draginja Vuksanović Stanković

Predsjednica SDP-a i poslanica Draginja Vuksanović Stanković uputila je pismo predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću u kojem od njega traži hitno otvaranje pitanja Aerodroma Crne Gore u parlamentu, imajući u vidu da su planovi za njegovo davanje u dugoročni zakup u završnoj fazi.

Predsjednica SDP u pismu Brajoviću navodi da ta ta činjenica, svim odgovornim političkim subjektima, kao uostalom i široj javnosti, nameće obavezu da kroz adekvatnu institucionalnu reakciju odgovori na već pripremljeni scenario u kojem će se država Crna Gora suštinski odreći kontrole nad svojim aerodromima.

“Više nego dobro Vam je poznat stav SDP-a kada je u pitanju status Aerodroma Crne Gore. Naše rezolutno zalaganje je da ovo kapitalno dobro koje pripada svim građanima mora ostati u državnom vlasništvu, na način da država i njeni građani, a ne bilo ko drugi, ostvaruju koristi od ogromnog profita koji donosi ova kompanija. Veoma dobro znate da je svih ovih godina, upravo zahvaljujući čvrstom i principijelnom stavu SDP-a, u više navrata, bila osujećena namjera da Aerodromi Crne Gore budu dati na koncesiju nekom privatnom investitoru”, istakla je Vuksanović Stanković.

Podsjeća da je Skupština Crne Gore u prethodnih 15 godina bila aktivno uključena u donošenje nekih strateških državnih odluka kada je u pitanju raspolaganje vrijednim državnim resursima.

“Podsjećam Vas na neke od najvažnijih parlamentarnih aktivnosti – Parlament je 2004. godine usvajanjem Deklaracije sačuvao rijeku Taru od potapanja i devastacije, 2007. godine spriječio prodaju Termoelektrane i Rudnika uglja Pljevlja ruskom tajkunu Olegu Deripaski, a 2010. godine uspio da zaštiti većinsko državno vlasništvo u Elektroprivredi Crne Gore. Skupštine Crne Gore je, svih ovih godina, bila mjesto gdje se vodio dijalog i na kraju donosile odluke vezano za vitalne državne resurse”, kazala je Vuksanović Stanković.

Predsjednica SDP u obraćanju Brajoviću navodi da je neprimjereno da crnogorski parlament ćuti o pokušaju otuđenja jednog od ključnih resursa građana Crne Gore, dodajući da je pitanje budućnosti crnogorskih aerodroma, tema koja zaslužuje otvaranje parlamentarnog dijaloga, a da Skupština, kao najviši zakonodavni organ u primjerenoj formi, usvoji odgovarajuće odluke u ime građana i tako spriječi otuđenje ovog važnog resursa koji pripada građanima Crne Gore.

“Ukoliko je stav partije na čijem ste čelu oko budućnosti crnogorskih aerodroma onakav kakav se predstavlja u javnosti, a imajući u vidu stavove većine poslanika na ovu temu, lako je zaključiti da je većina predstavnika građana Crne Gore na stanovištu da predloženi koncesioni koncept nema podršku većine građana i njihovih predstavnika”, navodi u pismu Vuksanović Stanković.

Ona je pozvala Brajovića da, ukoliko su stavovi koje iznosi u javnost na ovu temu zaista do kraja iskreni, kao prvi čovjek Skupštine inicira sastanak predstavnika poslaničkih klubova i omogući da se dijalog o budućnosti Aerodroma Crne Gore hitno, dok još nije kasno, otvori u crnogorskom parlamentu.

“Na vama je velika odgovornost i očekujemo Vaš odgovor i prijedlog za otvaranjem dijaloga o ovom pitanju u kratkom roku. Mi u Socijaldemokratskoj partiji ćemo, kao i u sličnim situacijama, znati kako da odgovorimo na još jedan pokušaj ugrožavanja interesa građana Crne Gore. U isčekivanju Vašeg konkretnog odgovora i prijedloga”, navodi se na kraju pisma predsjednice SDP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Ona i Brajović su nešto sačuvali? Volio bih i to da vidim.

daka
Gost
daka

sto mu je pisala. svaki dan se gledaju.

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Provlacili ste se sto ste se provlacili-dosta je bilo mudrovanja pa udruzivanja poslije izbora.

Ristorija
Gost
Ristorija

Za Draginju bi bilo najbolje da se par godina ne pojavljuje nidje tako bi najbolje ocuvala svih 200 biraca koje ima

LSCG
Gost
LSCG

Rečicu te Aleksi da ćes da vidis !!!!

Send this to a friend