Ekonomija

Vuksanović Stanković: Purišić da podnese ostavku zbog Zakona o PIO

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić treba da podnese ostavku jer već skoro dvije godine i pored dogovora sa sindikatima krije Zakon o PIO i govori neistine o terminu njegovog usvajanja, dok njegovi poslanici i poslanici vlasti u Skupštini uporno odbijaju da se o tom zakonu raspravlja na predlog Socijalddemokratske partije, saopštila je danas predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da je obmanjivanje građana povodom Zakona o PIO u režiji vlasti dobilo nove elemente izbjegavanjem da se održi saslušanje Purišića, iako je o tome nadležni skupštinski odbor već donio odluku.

“Podsjećamo da je SDP još 2. decembra 2019. godine, pa nakon toga ponovo 19. februara ove godine, tražio saslušanje Purišića i odgovore zbog čega se bježi od novog Zakona o PIO koji čekaju mnogi naši građani, ali da je to tada vlast odbila. Nijesu podržali naš zahtjev, ali su samo nekoliko dana nakon toga donijeli suprotnu odluku i odlučili da saslušaju Purišića, ali do danas nijesu smogli hrabrosti niti imali elementarne principijelnosti da to saslušanje održe”, naglasila je.

Vlast, kako je rekla, nastavlja sa svojevrsnim igrama bez granica kada su u pitanju penzioneri i onima koji čekaju novi Zakon da bi otišli u penziju po povoljnijim uslovima.

“Jasno je da je 130.000 penzionera najviše osjetilo ekonomsko-socijalni udar u posljednje tri godine zbog čega je njihova penzija danas realno manja za četiri odsto nego što je bila 2016. godine. Taj udar je dodatno izražen i zbog korona krize, a vlast je odbila i zahtjeve SDP vezano za jednokratnu pomoć penzionerima sa penzijom ispod državnog prosjeka”, podsjetila je.

SDP je, istakla je predsjednica stranke, dobio veliku podršku hiljada građana potpisivanjem peticije za novi Zakon o PIO u akciji “Pravo na bezbrižnu starost”.

“Ta nas podrška obavezuje i nećemo dozvoliti da se vlast igra sa egzistencijom velikog broja naših građana. SDP će nastaviti da demaskira ovu obmanjivačku operaciju vlasti insistiranjem da se pitanje penzionerskog standarda konačno počne rješavati i da ova tema konačno izađe iz ladica Purišića i potpredsjednika Simovića”, poručila je Vuksanović Stanković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravnik
Gost
Pravnik

Šta bi gospodjo sa inicijtivom vaše stranke i Vas za smjenu vašeg supruga?

Tip Top
Gost
Tip Top

Draginja dosta je vise neka ti ta demagogija ifilizofiranje.

Njegoš
Gost
Njegoš

Eo trčim 🏃🏃🏃🏃🏃
Paraziti koji tri godine nijesu ništa radili a mjesečno uzimali po 2.000€ od građana za nerad, spočitavaju nekom nešto da ne radi!!

Horacije
Gost
Horacije

Prava tema, pustite litije. Od ovoga se zivi.

Vera
Gost
Vera

Koga briga za penzionere svuda u okruzenju i u svijetu su gradjani dobijali pomoc za vrijeme korone a mi nikad nista

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Ovi samo misle kako da očupaju koji glas od SD da bi prešli cenzus. Stvarno su jadni.

Send this to a friend