Ekonomija

Za crnogorsko državljanstvo pola miliona eura

Vlada je danas usvojila Informaciju o programu sticanja crnogorskog državljanstva prijemom na osnovu posebnog programa ulaganja i naložila nadležnim institucijama da obave sve neophodne pretpostavke kako bi program mogao početi da se primjenjuje 1. oktobra 2018. godine.

Program ekonomskog državljanstva će biti dostupan za najviše 2.000 najreferentnijih aplikanata iz zemalja koje ne pripadaju Evropskoj uniji i to tokom ograničenog perioda od tri godine. Zainteresovani pojedinci će imati sljedeću opciju: da ulože 250.000 eura u neki od razvojnih projekata prethodno odobren od strsne Vlade u nerazvijenom području Crne Gore ili 450.000 eura u neki od razvojnih projekata prethodno odobren od strane Vlade u razvijenom području Crne Gore.

Vlada će, pored toga, naplaćivati naknadu do 100.000 eura po podnesenom zahtjevu. Naknada će biti usmjerena u poseban fond za razvoj nerazvijenih područja. Programom će upravljati posebna Vladina agencija koja će angažovati unaprijed odobrene marketing agente. Marketing agenti će biti zaduženi za uspješnu promociju ovog programa i privlačenje zainteresovanih investitora. Vlada će takođe angažovati renomirane Due Dilligence agente specijalizov ane za provjeru zainteresovanih aplikanata kao i neku od renomiranih revizorskih kuća / pravnih savjetnika da obavlja sve ostale potrebne provjere zainteresovanih kandidata.

Ovaj novi program je dio neprekidnih napora Vlade da privuče neposredna strana ulaganja. Vlada očekuje da će ovaj program dovesti do povećanja privrednih aktivnosti i kretanja kapitala.

Vlada je donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje naučnog, privrednog, ekonomskog, kulturnog i sportskog interesa Crne Gore za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom. Izmjenjenom Odlukom je propisano da će kriterijume, način i postupak izbora aplikanata predložiti organ državne uprave nadležan za poslove ekonomije i organ državne uprave nadležan za poslove održivog razvoja i turizma i to u roku od 120 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lepacifra
Gost
Lepacifra

Moje imanje je zapušteno i nerazvijeno. U razvijenom dijelu cg je. Molim nekoga da aplicira za 450 tisuća. Možemo da razgovaramo o rabatu do max 5%. Čekam ponude.

RealniCrnogorac
Gost
RealniCrnogorac

Ne znam samo koja budala bi dala stotine hiljada za nase drzavljanstvo koje je pri dnu ljestvice svih drzava. 🙂

Baustelac
Gost
Baustelac

Ja se na tuc muc dogovorih sa swabicom za papire i pasos…malo joj pudlicu nepodnosim ali mi je pasos jeftiniji nego u cg…ne mari ne mari inace je swabica FINANSEMOTIVNA muzara….

Emanuel
Gost
Emanuel

Zasto je ovo stavljeno pod EKONOMIJU. Ovo je za CRNU HRONIKU.

Betoven
Gost
Betoven

Isto tako se moraju propisati uslovi za gubitak drzavljanstva za npr.sportiste koji igraju za druge zemlje.

By the way
Gost
By the way

Ajde sviraj nešto, pusti se pisanja.😁

Bokeljac
Gost
Bokeljac

Kao nekad kod generala Norijege haha.

Stanko
Gost
Stanko

Kao nekad kod generala Norijege hahahaha.

Žix
Gost
Žix

Tek će sad svakojakog ološa da se okupi kod nas.

Staxe
Gost
Staxe

Do sad ste nas dijelili na sjever i jug, od kad razvijeno i ne razvijeno područje.Znam za nerazvijeno područje u CG,a interesuje me koje je to razvijeno?

LoL
Gost
LoL

Evo prodacu ja moje.

Ve$a
Gost
Ve$a

Kod mene je akcija -10%.

Andjela
Gost
Andjela

Opelo ih je davanje pasosa u HN da bi doskocili Liberalima , skupo placena pouka😉

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Нешто си побркала.

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Mozemo da se oprostimo od putovanja u EU bez viza. Sto puta nas je Brisel upozorio da ne mozemo Kurti i Murti da prodajemo pasose sa kojima se kod njih ulazi bez kontrole…

Ćotek
Gost
Ćotek

postasmo veš mašina Evrope za pranje nelegalno stečenog novca 😻🤩🤩🤩

Maśa
Gost
Maśa

Ne vrijedi to ni 5€, a ne pola miliona

+393452248899
Gost
+393452248899

Sad sam o ovome htio da pišem pa ja za godinu dobijam italijansko ono je sigurno 2 000 000 eura. Dobro je samo para. U italiju skupo. 👍

Oganj
Gost
Oganj

.gospodaru je stvarno u glavu preskakanje decenija pa i vjekova.hahahahaha..al dobro dako naidje jos koji sinavatra.dobra sezona bogumi oni elitna .

Send this to a friend