Ekonomija

Za drugu fazu projekta Energetska efikasnost šest miliona eura

Ilustracija

Drugom fazom projekta Energetska efikasnost u Crnoj Gori obuhvatićemo 18 zdravstvenih objekata, kazao je generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost Marko Radulović, na današnjoj prezentaciji.

Vlada Crne Gore je po osnovu kredita koji je dobila od Međunarodne banke za obnovu i razvoj obezbijedila šest miliona eura za realizaciju druge faze projekta.

“U drugoj fazi projekta pored poboljšanja energetskih karakteristika zdravstvenih objekata radiće se na uspostavljanju mentoring sistema za praćenje, ne samo potrošnje energije i vode u zdravstvenim objektima, već i praćenje nivoa komfora kao i kreiranje održivog sistema finansiranja projekata energetske efikasnosti u javnom sektoru. To će omogućiti da se nakon realizacije druge faze projekta, radovi na primjeni mjera energetske efikasnosti u ostalim zdravstvenim objektima, finansiraju iz ušteda koje se ostvaruju u adaptiranim zdravstvenim
objektima”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Realizacija Projekta započeta je 2009. godine i do sada je energetski adaptirano 25 javnih objekata, i to 16 zdravstvenih, osam obrazovnih ustanova i jedan studentski dom.

“Realizacija druge faze projekta će biti još jedan u nizu pozitivnih primjera u cilju poboljšanja uslova i kvaliteta rekonstruisanih objekata”, zaključio je Radulović

Send this to a friend