Ekonomija

Za efikasniji plasman poljoprivrednih proizvoda 240.000 eura

Izvršni direktor preduzeća Plodovi Crne Gore Vojislav Đurović i izvršni direktor i vlasnik Meso-prometa Hilmija Franca potpisali su danas Ugovor o zakupu hladnjače u Matagužima, kao dijela imovine kompanije “Plodovi”, vrijedan 240.000 eura, koji će, konstatovali su, omogućiti efikasniji plasman crnogorskih poljoprivrednih proizvoda.

“Predmet Ugovora je objekat Hladnjače površine oko 1.500 metara kvadratnih, skladišnog kapaciteta do 2.000 tona. Cijena zakupa iznosi 4.000 eura mjesečno, sa rokom trajanja na pet godina, sa mogućnošću produženja”, saopštili su iz Glavnog grada.

Izvršni direktor Plodova naglašava da će potpisivanje ugovora prvenstveno omogućiti efikasniju realizaciju plasmana poljoprivrednih proizvoda, kako sa teritorije Glavnog grada, Tuzi i Golubovaca, tako i sa teritorije cijele Crne Gore.

Đurović je ocijenio da je najznačajnija karika u lancu proizvodnje od poljoprivrednika do krajnjih korisnika, odnosno od njive do trpeze, upravo realizacija plasmana poljoprivrednih proizvoda i valorizacija rada poljoprivrednika.

“Uputio je poziv svim poljoprivrednim proizvođačima da učestvuju u postupku otkupa, ali i krajnjim potrošačima da kupuju domaće poljoprivredne proizvode i na taj način daju doprinos u razvijanju same poljoprivredne proizvodnje”, dodaju iz Glavnog grada.

Franca je, pak, istakao da će se, osim pogona na sjeveru zemlje, potpisivanjem Ugovora Meso-promet približiti tržištu centralne i južne Crne Gore, te postati servis poljoprivrednicima sa područja Podgorice.

„Cilj nam je kako animacija poljoprivrednih proizvođača u vidu kooperacije, tako i povećanje poljoprivredne proizvodnje i stvaranje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta, a sve na obostranu korist, kompanije s jedne i poljoprivrednika sa druge strane“, zaključio je Franca.

Ž.N.

Send this to a friend