Ekonomija

Za energetsku efikasnost 11 miliona eura u narednoj godini

ekonomist.me

Ministarstvo ekonomije će za realizaciju druge faze „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“ i „Eneregtska efikasnost u Crnoj Gori – MEEP2“ tokom 2018. godine izdvojiti oko 11 miliona eura.

Budžetom za narednu godinu planirano je da bude realizovana implementacija mjera energetske efikasnosti na 13 javnih objekata – Opšta bolnica Bar, Dom zdravlja Ulcinj, Dom zdravlja Berane, Dom zdravlja Rožaje, Dom zdravlja Plav, Gimnazija ‘Slobodan Škerović’ , Centar za obrazovanje i osposobljavanje ‘1. jun’,  Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju djece i omladine,  Zavod „Komanski most“u Podgorici , Dom starih „Grabovac“ u Risnu,  SMŠ „Vuksan Đukić“, OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ u Mojkovacu i „Naša radost“u Herceg Novom”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Programom energetske efikasnosti u javnim zgradama tokom 2018. godine, kako naglašavaju,  predviđeno je i uspostavljanje sistema za energetski monitoring potrošnje u javnim zgradama, sa uspostavljanjem centralne evidencije potrošnje energije javnih objekata, kao i kategorizacije javnih objekata.

“Ministarstvo ekonomije je do sada u energetsku adaptaciju više od 40 objekata u Crnoj Gori uložilo oko 35 miliona eura”, navode iz ovog resora.

Send this to a friend