Ekonomija

Za izgradnju ulice u Čepurcima uloženo skoro 175 hiljada eura

Radovi na izgradnji saobraćajnice u DUP- u Čepurci, otpočeli su prethodne sedmice. Pored javne rasvjete, vodovoda i ostale prateće infrastrukture u planu je izgradnja i 46 parking mjesta, od četiri za osobe sa invaliditetom. Ukupna vrijednost pomenute investicije je  174.781,31 eura.

“U planu je izrada saobraćajnice duž ograde gradskog groblja „Čepurci“, od ulaza sa zadnje strane, do uklapanja na postojeću saobraćajnicu u podnožju Brda Ljubović. Sa desne strane buduće saobraćajnice, nalazi se Centar za djecu i mlade „Ljubović“.Dužina saobraćajnice iznosi oko 220 metara, a širina šest metara. Širina obostranih trotoara iznosi po dva metra. Uz saobraćajnicu, duž ograde Centra za djecu i mlade „Ljubović“ i predviđeno je 46 parking mjesta, od čega su četiri namijenjena licima smanjene pokretljivosti”, kažu iz PG Biroa..

Od prateće infrastrukture, predviđena je javna rasvjeta, vodovod, fekalna, atmosferska i tk kanalizacija.

Radovi su otpočeli prethodne sedmice. Nakon uklanjanja šiblja i humusa, na trasi se pojavio deblji sloj otpada, koji je izvođač prethodnih dana uklanjanjao sa trase.

Vrijednost investicije je 174.781,31 eura, a radove izvodi firma „Fini dom“ d.o.o. iz Podgorice. Rok za realizaciju radova je 60 dana.

Send this to a friend