Ekonomija

Za izgubljene radne sporove država isplatila 16 miliona eura

ilustracija

Za izgubljene radne sporove koji su pokrenuti prošle godine država je isplatila 9,4 miliona eura, navodi se u novom izvještaju o radu Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, pišu Dnevne novine.

U dokumentu koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici Vlade, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, takođe se precizira da je iz trezora za ove namjene u 2018. godini izdvojeno 16,09 miliona eura, a u te isplate uključeni su i ranije okončani sporovi.

“Zaštitnik je po osnovu dobijenih sporova ostvario iznos od 16,56 miliona eura”, dodaje se u dokumentu.

Na osnovu radnih sporova, kod Agencije za mirno rješavanje sporova pokrenuto je 315 predmeta. Centar za posredovanje dobio je 512 tužbi protiv države, gdje je u 222 slučaja postignut sporazum, u 264 nije prihvaćeno posredovanje i 26 predmeta je prenijeto na ovu godinu. Posebno je ukazano na veliki broj predmeta koji su pristigli u prošloj godini čak 21.363, uz podsjećanje da postoje samo tri kancelarije Zaštitnika, i to u Podgorici, Bijelom Polju i Kotoru.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stari grad
Gost
Stari grad

Pa normalno da nece niko da radi dzabe,jer starješine drzavnih organa su zamislili da su bogovi,pa na primjer policajac u bd radi od 6 casova do 14,a onda mu starješina saopstava da je vanredno angazovan od 17 do 23h.i kad traze da im se to plati oni su neprijatelji drzave

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Vazno je da sudije imaju platu 2-3000 e a odgovornost i znanje niko ne ocjenjuje …a gresku nekog sluzbenika odmah suspenzija ili novcana kazna …sad ce Vesna Medenica po treci put da “kontrolise”rad sudova i jos 4 g prima po 10 hiljada ..uzas..a od nas da uzimaju i placaju greske sudija …mislim namjerne.

Send this to a friend