Ekonomija

Za kolektor u Podgorici od tri do četiri miliona eura

Podgorica

Glavni grad će u septembru uraditi rebalans budžeta za ovu godinu, kako bi uvrstili novac za početak realizacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, piše Dan.

Sekretar za finansije, Miomir Jakšić, rekao je na jučerašnjoj sjednici gradskog Odbora za finansije, komentarišući polugodišnji presjek punjenja budžeta za ovu godinu, da će u budžet biti uvršetno oko tri, do četiri miliona eura.

“Idejni projekti se uveliko rade, a u septembru će biti raspisani tenderi za izvođačke projekte i mi moramo u budžetu staviti oko tri, do četiri miliona eura za realizaciju u ovoj godini. Sa time stvaramo pretpostavke da se krene u realizaciju ovog projekta i sada ne postoji nijedan elemenat koji bi osporio ovu investiciju”, saopštio je.

Jakšić je naveo da su sa firmom Cijevna komerc potpisali novi aneks ugovora koji predviđa da će do kraja novembra biti završeni svi građevinski radovi na gradskom pozorištu.

Sekretar za finansije je naveo i da će u narednom periodu pojačati poresku disciplinu, kako bi se povećala naplata poreza i naknada.

Šef kluba odbornika DPS-a Mihailo Anđušić ocijenio je da, kada su u pitanju određene kapitalne investcije, i ova, kao i dobar dio drugih lokalnih samouprava se suočavaju sa problemima koje ne mogu u startu predvidjeti, kao što su problemi koji se odnose na kvalitet i dinamiku izvođenja radova, probleme koji se kasnije pojavljuju u realizaciji određenih ugovora.

Članovi odbora dali su saglasnost da u skupštinsku proceduru ide odluka o godišnjoj naknadi za korišćenje prostora za bespravne objekte.

Vršilac dužnosti sekretara za planiranje Miljan Barović saopštio je da su od Ministarstva održivog razvoja dobili saglasnost na odluku, čime su se stekli uslovi da ona ide u dalju proceduru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
A, to je to!
Gost
A, to je to!

Zato je pojačano čerupanje Primorja ovih dana. Već sam se prepao šta im bii odjednom, doskora su čerupali umjerenije, da nešto i ostane za sjeme.

Markoni
Gost
Markoni

Evo 15 i vise godina prica ok njega..Tacno cekaju neko cudo da se sam napravi 😒😒

Send this to a friend