Ekonomija

Za nove radove u biznis zoni u Mojkovcu skoro 90.000 eura

Uprava javnih radova potpisala je danas sa danilovgradskim preduzećem Eurozoks ugovor o izgradnji elektroenergetske infrastrukture u biznis zoni u Mojkovcu, saopštili su danas iz Uprave javnih radova, dodajući da je vrijednost tog posla, koji će Vlada Crne Gore finansirati iz kapitalnog budžeta, više od 89,2 hiljade eura.

Kako se ističe, izvođač se obavezao da radove završi u roku od 30 dana od uvođenja u posao, a izgradiće se trafostanica 10/0.4 kV, 1×1.630 kVA Biznis zona i 10 kV infrastrukturni priključak, na području opštine.

“Izgradnja elektroenergetske infrastrukture predstavlja jedan od segmenata formiranja biznis zone u naselju Babića polje, u cilju unapređenja privrednog ambijenta i otvaranja novih radnih mjesta”, naglasili su.

Podsjećaju da je na lokaciji biznis zone već u toku izgradnja oko 850 metara puteva širine 5,5 metara sa trotoarima i potpornim zidovima, polaganje vodovodne, fekalne i atmosferske kanalizacije, postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, kao radovi i na elektroenergetskim i telekomunikacionim instalacijama.

“Ukupna vrijednost ovih radova je oko 825 hiljada eura. Kamen temeljac nove biznis zone nedavno su, na Dan opštine Mojkovac, položili direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić i predsjednik Opštine, Ranko Mišnić“, kazali su iz Uprave.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Zasto mojkovcani ne ostanu tamo. Svi bi sretniji bilo

Send this to a friend