Ekonomija

Za oko 100.000 građana u naredna tri mjeseca struja jeftinija 40 odsto

Nikola Rovčanin

Elektroprivreda Crne Gore će, postupajući po odluci Vlade, u naredna tri mjeseca obračunavati 40 odsto popusta na računima za utrošenu električnu energiju prenzionerima koji imaju mjesečna primanja ispod 222 eura i nezaposlenima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Elektroprivreda će ove popuste obračunati na osnovu spiskova koje će dobiti od Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje, jer u svojoj bazi podataka nema evidenciju o statusu svojih potrošača.

O preciznom broju subvencionisanih računa za električnu energiju obavjestiće javnost nakon što Fond PIO i ZZZCG dostave tačan broj lica sa evidencija na koja se odnose mjere Vlade Crne Gore za II kvartal.

“Imajući u vidu javno dostupne podatke, mislim da se okvirno može govoriti o preko 100.000 građana koji će biti obuhvaćeni kada se uzmu u obzir i članovi domaćinstava. Naravno, uslov ostvarivanja subvencije je da su penzioneri koji imaju primanja ispod 222 eura i nezaposleni sa evidencije ZZZCG vlasnici brojila. Kada naše službe obrade dobijene podatke, imaćemo tačan broj domaćinstava koji će biti korisnici ovih prava u naredna tri mjeseca. Kao Izvršni direktor EPCG, postupajući po odluci Vlade, a nakon što se obrade dobijeni podaci, pripremiću predlog odluka za realizaciju u skladu sa Statutom kompanije”, istakao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG.

EPCG ovim mjerama koje realizuje u saradnji sa ministarstvom finansija Vlade Crne Gore pokazuje odgovornost i pruža ruku građanima da zajedno podijele teret krize.

“Takođe, postupajući po odluci Vlade Crne Gore da se do 15. jula uplati profit iz prethodne godine, prebacićemo na račun budžeta oko 30 miliona eura”, zaključio je Rovčanin.

Kako su dodali, EPCG pored činjenice što je predvodnik privrednog razvoja, pokazuje i da je snažan oslonac građana i države u kriznim vremenima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kolasinac
Gost
Kolasinac

Sta bi sa vaucerima za ljetovanje prosvjetara

Kriticar
Gost
Kriticar

Ovo je sramno i prava diskriminacija. Znaci ljudi koji su podstanari i na zavodu za zaposljavanje su, nemaju pravo na umanjenje racuna. S druge strane, neko ko ima penziju manju od 222 eura i vlasnik je brojila, znaci i vlasnik stana/kuce, ima pravo.

Elektra
Gost
Elektra

A dje je sad Agencija za zaštitu konkurencije?

Đe jw sad monopol EPCG

PosteniAbdul
Gost
PosteniAbdul

Mnogo i previse !

Kurt
Gost
Kurt

Zasto nikola? Bolje da si funkcionerima podijelio na racun tih para 20 stanova i povoljnih kredita, vidis da ovom narodu ne valja davati, bune se

Brat
Gost
Brat

Ovo je bilo i do sad! Svim porodicama koja imaju primanja manja od 600€ su imali pravo na popust od 40%. Ovakvog foliranja na svijet nema.

Tiro
Gost
Tiro

Ovo je diskriminacija ! Jad, cemer i tuga.. sto nam bi id onakvog NVO sektora, kud se djede?

Dejo beli biser
Gost
Dejo beli biser

Ovo je za pohvalu. ….

Pjer
Gost
Pjer

Zar to nije diskriminacija prvog reda
Cak I korupcija
Moze se reci

Mrkelja
Gost
Mrkelja

Kao pred izbore u NK tako i pred izbore u HN se najavljuju bombasticne informacije.Pred Nk je bio djecji dodatak a pred Hn pojeftinjenje struje.Vi sto im vjerujete javite mi kad ovo zazivi,ja nista ne vjerujem

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo ovo treba pozdraviti. Međutim obuhvatiti i ostale građane čije su plate ispod prosječne

Progres
Gost
Progres

Od čijih para stručnjače…

Bozo
Gost
Bozo

Pocelo urusavanje Elektroprivrede zbog glasova.

Realno
Gost
Realno

Šta je sa ovima koji nemaju svoj stan i brojilo nije na njih?
Ovi što su podstanari?

Petin
Gost
Petin

Diskriminacija.

Smajo
Gost
Smajo

Kako da se uzmu u obzir drzavljani crne gore koji primaju penziju iz srbije.prebivaliste u crnoj gori .

Ivana
Gost
Ivana

Makar nesto za ovaj napaceni narod.

Send this to a friend