Ekonomija

Za ozvučenje, tehniku i nadzor donirano skoro 5.000 eura

Crnogorski elektrodistributivni sistem CEDIS donirao je 4.900 eura Osnovnoj školi Njegoš iz Spuža, povodom 139. rođendana, za potrebe tehničkog opremanja, nabavku ozvučenja i video nadzora.

Direktorica te obrazovne ustanove Smiljka Pavićević istakla je prilikom uručenja donacije da škola, na čijem je čelu, veliku zahvalnost duguje CEDIS-u.

“Savršeno ozvučenje kao i mir po pitanju očuvanja školske imovine, dugujemo CEDIS u koji je imao sluha za brigu našeg Savjeta roditelja i svih nas”, kazala je Pavićević.

Predstavnici CEDIS-a donaciju objašnjavaju kao neophodnu, jer primjerom treba naglasiti važnost adekvatne edukacije mladih.

“Trasirali smo put kao društveno odgovorno preduzeće i postali prepoznati kao podrška obrazovnom sistemu Crne Gore. Brojne uspješne aktivnosti na tom polju su nas uvrstile među preduzeća koja su glavna podrška toj značajnoj oblasti crnogorskog društva”, kazali su iz te kompanije.

Elektrotehnički fakultet u Podgorici, u saradnji sa CEDIS-om nekoliko godina organizuje studijske posjete elektroenergetskim objektima i postrojenjima.

“Studenti treće godine Elektrotehničkog fakulteta, studijskog programa Energetika i automatika, ovog proljeća su obišli trafostanicu 110/10 kilovolti Podgorica 4. Na taj način u praksi su se upoznali sa materijom iz predmeta Visokonaponska razvodna postrojenja”, rekli su iz CEDIS-a.

Profesor Vladan Radulović smatra da su posjete studenata CEDIS-ovim objektima korisna podrška nastavi i obrazovnom sistemu Crne Gore u cjelini.

“Cilj posjeta je pružanje mogućnosti studentima da na licu mjesta vide elemente postrojenja, njihovu dispoziciju i uslove eksploatacije, i na taj način upotpune znanja stečena teorijskom nastavom”, ukazao je Radulović.

Profesor Radulović smatra da takve posjete, kao vid praktične nastave, značajno pomažu savladavanju gradiva i dubljem razumijevanju funkcionisanja postrojenja i cijelog sistema.

U CEDIS-u kažu da će aktivnostima, koje su dio njihove brige za zajednicu, dodatno ojačati i to sa posebnim akcentom na obrazovni sistem, koji je nezaobilazni dio njihove društveno-odgovorne strategije.

“Ulaganje u obrazovanje je dio politike svih razvijenih zemalja i ono je, nesporno, temelj uspješnog društva”, zaključili su iz CEDIS-a koji je nakon manje od dvije godine samostalnog poslovanja nagrađen priznanjem Unije poslodavaca Crne Gore.

CEDIS je, u prvoj polovini godine, realizovao nekoliko važnih projekata u obrazovnom sistemu. Tačnije, kompanija je nastavila prošlogodišnju lijepu pa je i ove godine podržala Akcioni dan Unije srednjoškolaca Crne Gore.

“Gotovo 400 srednjoškolaca je dobilo priliku da se upozna sa poslovima u privatnom i javnom sektoru, za što su toga dana dobili dnevnicu”, naveli su u CEDIS-u.

CEDIS je početkom ove godine realizovao i projekat “Gimnazijalcima od srca” kojim je Gimnaziji Slobodan Škerović, povodom 111. rođendana, donirao skoro 5.000 eura za opremanje specijalističkih odjeljenja, kao i za realizaciju aktivnosti podrške profesionalnom razvoju nastavnog kadra.

“Dio sredstava ćemo iskoristiti da pošaljemo naše profesore i učenike u posjetu školi slične orijentacije iz Italije, radi razmjene iskustva, a dio za nabavku dodatnih nastavnih sredstava za kabinete specijalističkih odjeljenja”, kazala je direktorica Gimnazije Zoja Bojanić-Lalović.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend