Ekonomija

Za popravku mobilijara vodovoda i kanalizacije uloženo 45 hiljada eura

Iz Uprave Podgorice saopšteno je da sredstva izdvojena po osnovu uništenja i otuđenja mobilijara u vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i za održavanje fontane na Trgu Republike, od početka mandata ove gradske uprave, iznose 45.573,00 eura.

“Sredstva koja su izdvojena za oštećenja na vodovodnoj mreži a koja se odnose na zamjenu otuđenih i polomljenih metalnih poklopaca vodovodnih šahti, postavljanje betonskih poklopaca na otvorima istih, zamjenu slavina na javnim česmama kao i na saniranju oštećenja na česmi na uglu Ulice Slobode i Hercegovačke ulice iznose 29.828,00 € za pomenuti period”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave dodaju da sredstva izdvojena za saniranje oštećenja na kanalizacionoj mreži pričinjena od strane nesavjesnih gradjana a koja se odnose na uništavanje i otuđenje betonskih i metalnih poklopaca na kanalizacionim šahtovima iznose 6.354,00 eura.

“Za troškove pričinjene na fontani na Trgu Republike uslijed sipanja različitih deterdženata od strane nesavjesnih građana prouzrokujući plavljenje mašinskog postrojenja smještenog ispod fontane kao i oštećenja mašinskog dijela iste, DOO“Vodovod i kanalizacija“ Podgorica je za pomenuti period izdvojilo sredstva u iznosu od 9.400.00 eura”, kazali su iz predstavništva Glavog grada.

Stoga, kako navode, ukupna sredstva izdvojena po osnovu uništenja i otuđenja mobilijara našeg Društava  od početka mandata ove gradske uprave iznose 45.573,00 eura.

Glavni grad još jednom upućuje apel svim sugrađanima da čuvamo zajednička dobra, jer bi bilo svrsishodnije da su ova sredstva uložena u nove sadržaje, umjesto što su utrošena za obnovu postojećih.

Send this to a friend