Ekonomija

Za Projekat Hiljadu plus podnijete 1.054 prijave

Foto: Ilustracija

U trećoj fazi Projekta 1000 plus podnijete su 1.054 prijave građana za rješavanje stambenog pitanja. Javni poziv bio je otvoren od 23. jula do 13. avgusta, a građani su predavali dokumentaciju u pet komercijalnih banaka, saopštenoej iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Za učešće u Projektu građani su podnijeli prijave u 15 crnogorskih opština, a najviše u Podgorici-793. U Baru su predate 74 prijave, u Nikšiću 63, Bijelom Polju 39, Herceg Novom 26, Pljevljima 14, Beranama 10, Cetinju devet, u Budvi sedam, u Danilogradu šest. U Mojkovcu, Rožajama i Tivtu podnijete su po tri prijave dok su u Kolašinu i Kotoru podnijete po dvije prijave.

Iz MORTA-a ističu da je učešće u projektu prijavilo 39 investitora, odnosno fizičkih i pravnih lica, ponuđača
stambenih objekata.

“Nakon pregleda i evaluacije dostavljene dokumentacije investitora, Projektni odbor je utvrdio dvije liste invetitora. Lista A obuhvata ponudu ponuđača stambenih objekata čija dokumentacija je kompletna. Lista B obuhata ponudu ponuđača kojima dokumentacija još uvijek nije kompletna i kojima je dat dodatni rok za dopunu dokumentacije. Nakon dopune dokumentacije, svi ponuđači će biti na A list”, kažu u MORT-u.

U ponudi su stambene jedinice u osam opština, i to u Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Mojkovcu, Baru i Herceg Novom. Lista ponuđenih stanova, zajedno sa fotografijama i dispozicijom, dostupna je na sajtu www.1000plus.me.

“Planirano je da prva grupa vaučera bude dodijeljena prioritetnim licima u septembru. Domaćinstva koja imaju prioritet su: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici”, pojasnili su u MORT-u.

Nakon toga, vaučeri će se dodjeljivati ciljnim grupama i to: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života, i 30 odsto ostalim korisnicima.

U prethodne dvije faze Projekta 1000 plus stambeno pitanje riješilo je 809 porodičnih domaćinstava, odnosno 2149 građana Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RacerRXL
Gost
RacerRXL

Po pljackaskim cijenama. U NK je slucajno najjeftinije 750 EUR, a ostalo je od 850 do 1000 EUR. Strasno. Zaradjuju 3 ili 4:1.

radoznalac
Gost
radoznalac

Da li postoji informacija koliko službenika u ministarstvu radi na evidenciji prijava i raspodjeli vaučera, s obzirom da im za 1000 prijava treba više od mjesec dana? Da li su angažovani novi službanici za to?
Koliko je realno prijava da dnevno odradi jedan službenik?

Klara
Gost
Klara

Prijave obradjuju banke pa onda salju u ministarstvo

Send this to a friend