Ekonomija

Za Projekat Hiljadu plus podnijete 1.054 prijave

Foto: Ilustracija

U trećoj fazi Projekta 1000 plus podnijete su 1.054 prijave građana za rješavanje stambenog pitanja. Javni poziv bio je otvoren od 23. jula do 13. avgusta, a građani su predavali dokumentaciju u pet komercijalnih banaka, saopštenoej iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Za učešće u Projektu građani su podnijeli prijave u 15 crnogorskih opština, a najviše u Podgorici-793. U Baru su predate 74 prijave, u Nikšiću 63, Bijelom Polju 39, Herceg Novom 26, Pljevljima 14, Beranama 10, Cetinju devet, u Budvi sedam, u Danilogradu šest. U Mojkovcu, Rožajama i Tivtu podnijete su po tri prijave dok su u Kolašinu i Kotoru podnijete po dvije prijave.

Iz MORTA-a ističu da je učešće u projektu prijavilo 39 investitora, odnosno fizičkih i pravnih lica, ponuđača
stambenih objekata.

“Nakon pregleda i evaluacije dostavljene dokumentacije investitora, Projektni odbor je utvrdio dvije liste invetitora. Lista A obuhvata ponudu ponuđača stambenih objekata čija dokumentacija je kompletna. Lista B obuhata ponudu ponuđača kojima dokumentacija još uvijek nije kompletna i kojima je dat dodatni rok za dopunu dokumentacije. Nakon dopune dokumentacije, svi ponuđači će biti na A list”, kažu u MORT-u.

U ponudi su stambene jedinice u osam opština, i to u Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Mojkovcu, Baru i Herceg Novom. Lista ponuđenih stanova, zajedno sa fotografijama i dispozicijom, dostupna je na sajtu www.1000plus.me.

“Planirano je da prva grupa vaučera bude dodijeljena prioritetnim licima u septembru. Domaćinstva koja imaju prioritet su: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici”, pojasnili su u MORT-u.

Nakon toga, vaučeri će se dodjeljivati ciljnim grupama i to: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života, i 30 odsto ostalim korisnicima.

U prethodne dvije faze Projekta 1000 plus stambeno pitanje riješilo je 809 porodičnih domaćinstava, odnosno 2149 građana Crne Gore.

3 Komentara na "Za Projekat Hiljadu plus podnijete 1.054 prijave"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend