Ekonomija

Za projekat Hiljadu plus podnijeto 957 zahtjeva, dodjela stanova od oktobra

Ilustracija

Javni poziv za građane, koji bi da stambeno pitanje riješe kroz projekat „Hiljadu plus“ završava se danas, a Ministarstvu održivog razvoja i turizma MORT je od 23. jula dostavljeno 957 zahtjeva.

Iz MORT-a je najavljeno da će dodjela vaučera biti do početka oktobra.

“Još sa sigurnošću ne možemo reći tačan datum, jer to zavisi od ukupnog broja pristiglih aplikacija i obrade podataka”, kazao je Televiziji Crne Gore Marko Mirović iz MORT-a.

Kako je naglasio, prvi vaučeri biće dodijeljeni prioritetnim grupama građana-samohranim roditeljima i starateljima, licima sa invaliditetom ili domaćinstvima čiji je član lice sa invaliditetom, domaćinstvima sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladima koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici.

Iz MORT-a su ranije kazali da očekuju da će između 400 i 450 porodičnih domaćinstava riješiti stambeno pitanje, odnosno preko 1.200 građana.

Vrijednost projekta je 20 miliona eura. Od toga je deset miliona obezbijedila Vlada posredstvom Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), a sa deset miliona participiraju komercijalne banke, odnosno njih pet koje učestvuju u projektu NLB, CKB, Lovćen, Erste i Sosijete ženeral Montenegro.

U ponudi su stanovi iz osam opština Podgorica, Cetinje, Nikšić, Pljevlja, Bijelo Polje, Mojkovac, Bar, Herceg Novi, od čega najviše u Podgorici 486.

Kroz projekat je ponuđeno 29 garsonjera, 389jednosobnih stanova, 199 dvosobnih, 27 trosobnih, i jedan dupleks stan. U ponudi je 512 stanova koji su u različitim nivoima izgradnje, odnosno 133 gotova stana.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Nije MORT nego MORTAL, jer će ovi siromasi skapati dok otplate stanove za ove pare.

xyz
Gost
xyz

Realna cijena po m2 u PG je 400-500 e. U Madridu u Spaniji je 1200.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Katastrofalno. Obični građani plaćaju kamatu bankama, da bi se prodali Čedovi i Baćini stanovi. Zato je graditelja sve više. Ruši se hotel “City” da se napravi zgrada. Jasno je koliki je to biznis kad im se i Amfilohije priključio. I on gradi. Možda kod njega bude jeftiniji kvadrat jer ne plaća PDV.

VladanPG
Gost
VladanPG

ovo je skolski primjer neuspjesnog projekta:
1100eur kvadrat u izgradnji
stanovi koji valjaju rezervisani kod gradjevinara i kod fizickih lica. Ako ne vjerujete uzmite nasumicno par brojeva i pozovite.
Ponudjeni samo stanovi koje ne uspijevaju da prodaju, prvi i posljednji sprat, potkrovlje.
rok za zavrsetak zgrada kraj 2019 i pocetak 2020

krkan
Gost
krkan

dodjela stanova hahhaha…kao da će ga oni plaćat a ne građani od mrčenih plata

Send this to a friend