Ekonomija

Za radove na petlji Smokovac Kinezi traže 13,5 miliona eura manje

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog priloga 3 Ugovora o projektovanju i izgradnji dionice Smokovac-Mateševo autoputa Bar-Boljare, petlja Smokovac, kojim Vlada i kineska kompanija CRBC (China Road and Bridge Corporation) regulišu izgradnju priključne saobraćajnice dužine 1,5 kilometara koja produžava trasu autoputa na 42,5 kilometara i omogućava njegovo stavljanje u funkciju.

<<<Pogledajte najnoviji video sa gradilišta auto-puta<<<

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je informisao Vladu da su pregovori sa izvođačem krenuli od početne tražene sume od 44 miliona eura, te da je kroz pregovore tražena cijena smanjena za više od 30 odsto.

“Izvođač se usaglašenim predloženim ugovorom obavezuje da do 30. septembra 2020. izvede po cijeni od 30.456.569 eura na priključku pripremne i građevinske radove, da izmjesti dalekovod visokog napona i niskonaponsku mrežu, te da obavi prvu fazu elektromašinskih instalacija i snabdijevanja vodom”, saopšteno je iz Vlade.

Podsjećamo, kako je više puta istaknuto, prva dionica auto – puta Bar – Boljare biće završena sredinom iduće godine.

Izgradnja prioritetne dionice auto – puta Smokovac – Mateševo koštaće 890 miliona eura. Gradi je kineska kompanija CRBC.

Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo, auto – puta Bar-Boljare, duga je 41 kilometar i sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1100 metara.

Planirana je gradnja ukupno 42 tunela i 92 mosta i vijadukta.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ramadan Petlja
Gost
Ramadan Petlja

Oće li Brajo da odradi makar dvije dnevnica na lopatu?

Bnjj
Gost
Bnjj

Zavrsavajte vise taj autoput sramota 40km gradite vec 4 god a sva prilika trebace 5,5

Walter
Gost
Walter

cijena za auto put je ugovorena u dolarima a ovde se uvijek piše cijena u eurima.
To nije isto gospodo.

Send this to a friend