Ekonomija

Za rekonstrukciju 125 kilometara puteva ugovoreno 40 miliona eura finansiranja

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluke kojima će u naredne dvije godine biti rekonstruisano 125 kilometara puteva širom Crne Gore, a za tu namjeno ugovoreno je finansiranje od 40 miliona eura.

Kako je saopšteno iz Vlade, ugovorom Crne Gore i Evropske investicione banke o finansiranju obuhvaćena je rekonstrukcija puteva M-8 Pljevlja-Mihajlovica u dužini od 10 kilometara, M-2.1 Barski most-Dobrakovo-Bijelo Polje u dužini od 14,6 kilometara, M-2 Berane-Tunel Lokve-Rožaje u dužini od 30,9 kilometara, M-2 Lepenac-Ribarevine-Poda-Berane u dužini od 39,8 kilometara i M-2 Kamenovo-Petrovac-Bar u dužini od 23,3 kilometra.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača saopštio je, nakon sjednice Vlade, da su Programom rekonstrukcije magistralnih puteva iz 2015. godine radovi na dionicama koje su finansirane iz budžeta uglavnom završeni, te da je ukupna dužina magistralnih puteva koji će se rekonstruisati sredstvima iz ovog kredita 125 kilometara. Tim Programom obuhvaćene su ukupno 24 dionice i predviđena rekonstrukcija 216,3 kilometra magistralnih puteva.

“Završetkom ovog programa, koji bi počeo da se realizuje sljedeće godine, 2020. kada bude priveden kraju-Crna Gora će imati 216 kilometara modernih savremenih puteva”, rekao je Parača.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vujaklija
Gost
Vujaklija

Je li moguce da je Savo čukalj na polozaju?

Amakse
Gost
Amakse

Dako pocnete kako stari put do Danilovgrada strucnjaci. Ne mozete 5-6 km puta odradit godinama. 100 puta ste do sad najavljivali

Send this to a friend