Ekonomija

Za rekonstrukciju nikšićkih ulica 80 hiljada eura

Foto: Onogošt.me

Turska agencija TIKA će ove godine za projekat rekonstrukcije pojedinih ulica i trotoara u Nikšiću opredijeliti oko 80 hiljada eura, a u cilju omogućavanja lakšeg pristupa neophodnim objektima osobama sa invaliditetom.

To su dogovorili ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip i predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović na sastanku u Nikšiću na kome su razmatrane mogućnosti i o realizaciji drugih projekata za koje bi TIKA mogla biti finansijer.

Galip je rekao da će u koordinaciji sa Vladom Crne Gore razmatrati i dalje opredijeljivanje sredstava i za druge projekte.

„Vjerujem da će Crna Gora u narednom periodu biti raj u Evropi i jedna od najbezbjednijih i najstabilnijih zemalja u regionu. Mi kao Turska, kao organizacija TIKA, trudimo se da doprinesemo kako bi Crna Gora što više napredovala“, kazao je Galip novinarima nakon sastanka u zgradi Opštine.

Govoreći o saradnji sa turskom organizacijom TIKA i planiranoj rekonstrukciji ulica i trotoara, Grbović je ocijenio da je riječ o humanom projektu kojim će se omogućiti osobama sa invaliditetom da mogu dolaziti do svih objekata koji su im neophodni.

„Već smo uradili taj projekat i radovi će, nadam se, u nekom narednom periodu biti završeni. Razgovarali smo i da li će postojati mogućnost da se obezbijedi novac za još jedan projekat u narednom periodu, s obzirom da TIKA ove godine ulaže velika sredstva u Crnu Goru“, rekao je Grbović.

On je ocijenio da je saradnja sa Turskom izuzetno dobra, što potvrđuju, kako je kazao, riječi Galipa da ta država najviše finansijskih sredstava ulaže u Crnu Goru od svih drugih u regionu.

Prema riječima Grbovića, Nikšić je za Tursku posebno važan i zbog kompanije Tosčelik koja je vlasnik Željezare.

„Nadamo se da će u narednom periodu uslijediti nove investicie i pojačan rad Tosčelika, kome pokušavamo da olakšamo poslovanje u Nikšiću“, rekao je Grbović.

On je najavio da će u narednom periodu biti još sastanaka i da uskoro u Crnu Goru dolazi i generalni direktor turske organizacije TIKA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Martin
Gost
Martin

Kommentar pustite

Martin
Gost
Martin

TIKA… Turci su gladna zemlja.. Nerazvijrna..oni su tu da iiz svog interessa.. TIKA n neka ide Doma S parama..

Anominus
Gost
Anominus

Kako bi ekonomisti rekli: Nema bezplatnoga rucka!

Send this to a friend