Ekonomija

Za tri mjeseca izdato 65 građevinskih dozvola

Novogradnja, ilustracija

Nadležne institucije u Crnoj Gori su od aprila do juna ove godine izdale su 65 građevinskih dozvola, pokazuju podaci Uprave za statistiku – Monstata.

Od ovog broja, građanima su izdate 42 građevinske dozvole odnosno prijavljeni radovi, dok se na pravne subjekte odnose 23.
“Ukoliko se posmatra ukupan broj stanova i njihova površina, prema izdatim prijavama radova u drugom kvartalu ove godine predviđena je gradnja 238 stanova, ukupne površine od 16.238 kvadratnih metara”, preciziraju iz Monstata.

Konkretno, prijavljena je gradnja 19 objekata sa jednim stanom, čija je ukupna korisna površina 3.484 kvadrata, a sa dva stana šest objekata odnosno 504 kvadratna metra površine. Prijavljeni su radovi na 185 zgrada sa tri i više stanova, a njihova ukupna korisna površina biće 10.085. Za nadogradnju je dato 28 dozvola, a ukupna dodatna površina iznosiće 2.165 kvadrata.

Monstat precizira kako navedeni podaci obuhvataju broj datih građevinskih dozvola, kao i broj i površinu stanova u zgradama za koje su izdate građevinske dozvole i prijave radova, dok je njihov originalni izvor Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

 

Send this to a friend