Ekonomija

Žabljak jedno od najvećih gradilišta, otvaraće se nova radna mjesta

Marković na Žabljaku

Crnogorski premijer Duško Marković je danas na Žabljaku, nakon obilaska radova na dionici puta do skijališta Savin Kuk, izražavajući zadovoljstvo realizacijom tog i drugih vrijednih projekata, saopštio da je Žabljak jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori gdje će se otvarati nova radna mjesta i stvarati nova vrijednost za našu državu.

“Danas sam još jednom u prilici da se uvjerim kako se na Žabljaku realizuju kapitalni infrastukturni projekti koji imaju za cilj da ovaj nesporni crnogorski resurs, resurs Žabljaka pretvori u novu vrijednost i za ovaj kraj i za cijelu Crnu Goru. Trenutno na Žabljaku se troši preko 16 miliona eura na različitu kapitalnu infrastrukturu. Ovdje smo sada na dionici puta od kilometar i dvjesta koji treba da obezbijedi kvalitetniji pristup skijalištu Savin Kuk. Biće završen za dva i po mjeseca. Nastavljamo i već su započeti radovi na novom parkingu“, rekao je on.

Marković je dodao da se pored ovog projekta na Žabljaku pripremaju uslovi za početak gradnje novog rizorta, hotela sa pet zvjezdica vrijednog 25 miliona eura.

“Dakle, Žabljak je i danas, ali verujem i u narednih nekoliko godina veliko gradilište, jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori. Ovdje će ljudi imati nove prilike za sebe, ovdje ćemo otvarati nova radna mjesta, ovdje ćemo stvarati novu vrijednost za našu državu i želim da zaista pohvalim lokalnu samoupravu i predsjednika Opštine, njegov tim koji zajedno sa Vladom zajedno sa mojim timom intenzivno i svakoga dana stvara pretpostavke za neki novi projekat i neku novu investiciju. Zaista sam radostan sa onim što sam imao priliku da vidim danas ovdje“, zaključio je Marković.

Ukupna vrijednost projekat izgradnje dionice puta do skijališta iznosi oko 320 000 eura. Glavni izvođač Intermost iz Podgorice je nakon dobijenih svih potrebnih dozvola od strane Opštine i Nacionalnih parkova prije desetak dana punim intenzitetom ušao u posao, tako da se završetak radova očekuje prije planiranog roka od tri mjeseca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
aleksandar leso
Gost
aleksandar leso

Bogu fala sad ćemo iz Boke i Budve Bar je izgubljeni slučaj,vrnuti stručnjake pa neka njih o jadu zabave kao nekad nas.

Zabljak
Gost
Zabljak

Ko vam je branio da za 30 godina ista izgradite , nego su se hoteli urusili , koliko ste o njima vodili racuna…pa ste pred izbore potrcali da se slikate

Nina
Gost
Nina

Srećno

Send this to a friend