Ekonomija

Žabljaku potrebni vodovod, kanalizacija, rasvjeta i kružni tok

Veselin Vukićević

Projekti predviđeni tenderom vrijednim 650.000 eura, koji je nedavno završen, od interesa su za grad, građane i turiste. Zato ne bi bilo dobro da od njih odustanemo, pa ću naredne sedmice imati sastanak sa čelnicima Uprave javnih radova i predstavnicima građana da zajedno dođemo do rješenja koje će svima odgovarati, rekao je Pobjedi predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović najavio je u petak da će povući plan privremenih objekata u Nacionalnom parku Durmitor, čim dobije zvaničnu odluku Skupštine opštine Žabljak.

Odbornici su jednoglasno dan ranije odlučili da se povuče saglasnost na taj dokument. To je rezultat višednevnih protesta građana zbog projekta koji je u okolini Crnog jezera planirala da realizuje firma Eksplorer. Zahtijevali su da se odustane od svih radova u zoni nacionalnog parka.

Vukićević smatra da bi, ukoliko se odustane i od radova predviđenih tenderom, svi bili na gubitku.

“Ne bi trebalo povezivati izgradnju nedostajuće infrastrukture, koja je neophodna tom dijelu nacionalnog parka sa onim što je planirano u okviru projekta firme Eksplorer. Građani se protive infrastrukturnim radovima, a bilo je planirano da se na tom potezu izgradi kanalizaciona i vodovodna mreža, nova ulična rasvjeta, prošire trotoari i da se izgradi kružni tok, kako bi se smanjile saobraćajne gužve na ulazu u nacionalni park Durmitor. Pet firmi je dostavilo ponude, što znači da je interesovanje za taj posao veliko. Kao što sam rekao naredne sedmice, vidjećemo što nam je činiti”, poručio je Vukićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Garagan
Gost
Garagan

A što se čini sa Žabljakom aoooo…
Postaše i oni grad… evo nekoliko samo o njima čitamo vijesti!

Mirko Baća
Gost
Mirko Baća

Jedno je evidentno – preśednik ne popusta, iako je povucen plan o izgradnji i radovima u zoni N.Parka?! Nije ni cudo sto mu traze smjenu?

Ponos grada
Gost
Ponos grada

Neka Žabljačani prodaju vazduh kad ne umiju da iskoriste šansu koja im se pružila. Dođu turisti prošetaju 2 dana i idu kući. Narod čudan, protiv sebe radi. Umjesto da primijene sve ono što je dozvoljeno u razvijenom svijetu uz poštovanje najvećih standarda,oni produžavaju agoniju u kojoj se Žabljak nalazi, jer nemaju što da ponude gostima.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

I gradonacelnik…

Goran
Gost
Goran

A moze i jedan semafor, ne treba nego neka se nađe kad ima i kruzni.

Dopuna
Gost
Dopuna

Fale i pješačka zona, čišćenje snijega, odnošenje snijega (a ne naguravanje ispred pošte i pored puta, pa naplaćivanje vlasnicima kuća da to očiste). Fali i zubar.

Boba
Gost
Boba

A e coce, tako je! A ti bjezi put Pg pa otud drzi lekcije glumeci velikog Durmitorca!

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Seljancice.. covjek samo rekao sta vam treba u tu selendru.. evo i ovaj ti prvi u selo nabraja sta vam treba pa ga covjek samo dopunio…

Boba
Gost
Boba

Vrati se u skolu legendo da naucis osnovne stvari, kao npr razlikovanje rodova?! Ali nemoj u te podgoricke, nego se malo emancipuj nedje u neki grad!

Kusta
Gost
Kusta

I Svetom Stefanu.

Luidji
Gost
Luidji

Mislim da je bez kruznog toka zabljak cista nula, ali treba napravit neki malo podalje kao sto je u danilovgrad !

Emir
Gost
Emir

Svakako je čista nula

Send this to a friend