Ekonomija

Zakupci diskoteka u Budvi ponovo spriječili rušenje objekata

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom jutros je u sedam sati došla da ukloni privremene objekte u zoni morskog dobra na donjem šetalištu u Budvi, a zakupci se okupili kako bi spriječili njihovo rušenje.

<<<Počinje rušenje diskoteka na budvanskom šetalištu<<<

Kako su zakupci kazali za RTV Budva, s obzirom da danas nijesu dobili asistenciju policije, inspektori su se povukli sa terena.

Jedan od zakupaca privremenog objekta Savo Radonjić, kazao je da su se okupili jer je turistička sezona na pragu.

“Ovo više nije samo privatni, već javni interes. Praznici počinju u petak, prvi maj je za par dana nema vremena za sređivanje prostora gdje se nalaze naši objekti”, istakao je Radonjić.

On je kazao da i dalje čekaju konačan stav resornog Ministarstva po ovom pitanju, te da apeluju da im se ostanak omogući do oktobra, kada će se povući sami.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je Urbanističko građevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih objekata na dijelu šetališta ispod pošte u Budvi.

Inspekcija je zakazala rušenje za danas i sjutra, čime su, kako navode, potvrdili da Ministarstvo, nakon što Opština Budva nije dala saglasnost, za šta nije ni bila nadležna, neće prihvatiti izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP Morsko dobro.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovana
Gost
Jovana

Poznajem Budvu ( 1970) kako je bijo zgodan grad. A sada se Budva stvara u katastrofu. Zgrade koje nemaju finu architekturu. Pogledajte Italiju, To su privlacne arhitekture. Meni nije jasno ko tako dozvoljava da se dizu zgrade.U Francuskoj zabranjeno od plaze 6km da se radi zgrade. I moraju drzati oblik okoline. Ako zelimo da imamo dobro placene turiste moramo njima… Više »

kotor
Gost
kotor

ko je odje lud

Ljuta
Gost
Ljuta

KOME ZAKON LEZI U TOPUZU……

Senex
Gost
Senex

Važno je da vam petokraka ne smeta..jer to vam je glavna vera i moralno polazište. Jedino ste vi gori od nas Srba . Blago nama. Crna Srbija, tako se zovemo svi zajedno …

REALNO
Gost
REALNO

Nemojte rusit, ali im ne dajte dozvole za rad i riješen problem

Top4
Gost
Top4

Ruši Budvansko Sutomore! Spasi Budvu od vašara

GUDRA
Gost
GUDRA

Jači smo od države

18+
Gost
18+

Kriminalci, popovi i politicari mogu sto im volja. Mi moramo sto nam nije volja.

Ljuma
Gost
Ljuma

Bravo za komentar,da se dogodilo ovo u Ulcinju,bilo bi opstrukcije pobunili se Albanci.

komentator
Gost
komentator

Ja bi im dozvolio ostanak do oktobra, to je korektan predlog… ali nema te sile da bi im dozvolio da rade. Pa neka zajebavaju one kuci

Lipovo
Gost
Lipovo

Po SVEMU smo lideri u regionu! Kako previsse gradj. inspektora Jelussicca, prije mnogo godina, u Tuzi nikada visse niko nije smio pocci. ,,pola Ulcinja,, je tako izgradeno ali se niko ne usudjuje ,,zavesti red,, Zassto?

Dile
Gost
Dile

Sad trk, pa nekoj sirotinji srusite par kvadrata stale, da se ne prave vazni. A krstionice i odtale skalamerije ne smijete pipnuti od popova,polusvijeta i lokalnih kabadahija.

Masa
Gost
Masa

Kako misle da ruse ovo a ne smijunpriviriti tamo dje Amfilihije nagrdi svaki cosak ove drzave?

Nenad
Gost
Nenad

Kad ste ih vec pustili da udju u sezonu nemojte da imamo rusevine tu pa da bude jos gore..1 oktobra rusite zavrnite rukave i da sve bude cakum pakum do 1 maja iduce god

ooo
Gost
ooo

Normalno. Drzava ima dva izbora. Da ne radi nista ili da u istom danu porusi i diskoteke i krstionice i limene crkvr i sve ostalo sto nije legalizovano

svasta
Gost
svasta

Ajde ne poredite crkve i restorane koji godinama prihode prave od nelegalnog rada. Ostavite se vjerskih objekata. Jadno dokle mrznja dovodi. Sad cete crkve da izjednacavate sa lokalima i hostesama. Jadovi.

Gojko
Gost
Gojko

Kakva ste vi snaga države.

Moje ime
Gost
Moje ime

Haha, salite li se vi?

Cedomir0
Gost
Cedomir0

Iznenađujuća vijest. Samo za naivne budale.

Markos
Gost
Markos

Drzava divljaka…i sramno sto inspektori nemaju nikakav autoritet…divlji zapad…

dsf
Gost
dsf

ok ne ruši, al ne daj dozvolu za rad

Beti B.
Gost
Beti B.

Oni i rade godinama bez dozvole. Jadi od države / malo d namjerno/.

RofZ
Gost
RofZ

komedija

Send this to a friend