Ekonomija

Zaobilaznica i most preko Boke projekti vrijedni 260 miliona

FOTO: Boka news

Na posljednjoj sjednici Vlade usvojena je Jedinstvena lista prioritetnih infrastrukturnih projekata, dopunjena projektima iz oblasti digitalne infrastrukture. Među njima je nekoliko vezanih za Herceg Novi, vrijednih više stotina miliona eura, koji čekaju okončanje planske ili projektne dokumentacije, te rješavanje eventualnih imovinsko-pravnih odnosa, pišu Dnevne novine.

Najvrednija je izgradnja primorske varijante Jadransko jonskog auto-puta brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja. Ovaj projekat obuhvatiće sedam segmenata, odnosno izgradnju zaobilaznica u primorskim opštinama.

Zaobilanica oko Herceg Novog, odnosno dionica od granice na Debelom brijegu do Bijele, trebalo bi da bude duga 17 kilometara (zaobilaznica osam km i put Herceg Novi Bijela devet km). Procijenjena vrijednost izgradnje je 193,2 miliona eura.

Projekat je po Metodologiji za izbor i prioritizaciju infrastrukturnih projekata ocijenjen sa ocjenom 2c, što znači da projekat ima nedostatke u prostorno planskoj dokumentaciji ili neriješena imovinsko-pravna pitanja.

Izgradnja mosta preko Bokokotorskog zaliva, uz vijadukte i pristupne puteve, procijenjena je na 67,9 miliona eura.

Projekat je Metodologijom ocijenjen kao 1b, što znači da je riječ o projektu za koji je u toku priprema tehničke dokumentacije, koja prethodi tenderskom postupku, odnosno projektu kojem nedostaju određene konačne saglasnosti/dozvole.

U okviru projekata Upravljanje otpadom, procijenjena vrijednost izgradnje sanitarne deponije Duboki do projektovana je na 7,4 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Не свађајте се је ли бољи тунел или мост јер неће од овога ништа бит у наредних 10 година. Хвала влади !

Ja Ti
Gost
Ja Ti

Dje Vam je KOTOR GOSPODO
GDJE VAM JE ZAOBILAZNICA..BIO SAM.DIJETE KADA OBECASTE …SADA SAM STASAO DA VIDIM DA STE LAZOVCINE…VIDIM KAKO VAM DJECA IZ KOTORA PUTUJU PU BUDVE DA BI TRENIRALI U BAZEN…LAZOVCINE…VIDIM I ONAJ “””MAUZOLEJ”””OD SPORT.DVORANE U SKALJARE…VIDIM DA STE SVI ZA KOVERTIRANJE…
LAZOV DO LAZOVA …LOPOV DO LOPOVA

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ova drzava izgleda bojkotuje Kotor u zadnjih 30 godina nije ni centa ulozila u ovaj grad u koji ostvaruje milionske prihode od luke, kruzera, turista. Stvarno sramota

Roki
Gost
Roki

Sad će banovi da potplate ,,zaštitnike tradicije Boke”, da nas deru još koju godinu.

BOKA
Gost
BOKA

Ne most, tunel ispod mora je najbolje rješenje a isto košta. Kao i sozina, naplata prolaza i sam se odplati. Što se brzih cesta tiče to pod hitno i obavezno na cijelom primorju.

Drezik
Gost
Drezik

A najbolje da cekamo trajekte narednih 150 godina…naravno da treba most !

arhitekta
Gost
arhitekta

ne dozvolite ovu rugobu bokelji da vam unisti turizam!!!

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Koliko ti je leglo na račun od Pomorskog saobraćaja?

Karlito
Gost
Karlito

Od Jaza do tivta bruka kolona zastoj ako neko cukne nekoga vrucina 60 stepeni cekas uvidjaj 21 vijek do debelog brijega kao iz crtanih filmova

milos
Gost
milos

ovo je dobro . i pitanje ko ce sve napunit dzepove …

Boka Bokeljima
Gost
Boka Bokeljima

Ovo se nece realizovati dok kumovi drze trajekte ! ljudi ovo je samo mazanje ociju , pa ni autoput nije zavrsen a drzava je vec opterecena kreditiema. BDP nam je na 75% pogledajte komsije i koliki im je BDP 50% , 55% i samo otvaraju nove dionice. Nama prvo treba privreda i proizvodnja . obalu smo svu rasprodali da se… Više »

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Eee da vam nije podgorice jos bi sobe i garaze izdavali

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Boka: Ne pravi se stručan, kad nisi. BDP ne znači to što ti misliš. OPTEREĆENOST BDP, e to je već nešto drugo.

Čapur
Gost
Čapur

Najgora dionica puta kroz CG, od Tivta do Debelog brijega, ograničenje 50km, prijeko potrebna obilaznica, da ne pricam od Vrmca pa kroz KO, tim putem…

Ljuma
Gost
Ljuma

Projekat mosta verige je uradio nekadašnji Montex sa idejom i u organizaciji Stanislava Cana Koprivnice,kao projekat jadransko jonskog autoputa,zatim auto puta bar boljari,mini hidrocentrala, sicare Cetinje-Kotor, turisticko skijaški kompleks Hajla- Rozaje, i mnogi razvojni projekti kroz crnu goru,to su sve njegove ideje,ali to niko ne pominje ime jednog vrsnog privrednik a,svi se danas kite tim njegovim projektima i idejama STANISLAVA… Više »

Zvezdan
Gost
Zvezdan

Jedini su on i gospodar znali dje nestade neki milion iz “Građevinskog”.

Ljuma
Gost
Ljuma

Za to pitaj tadašnje gospodare djukanovica i Bulatovića zajedno sa tadašnjim njihovim pulenima ,danasnjom pozicijom i opozicijom,svi su tada pripadali toj orgsnizovanoj rusilackoj
grupi njihovim nelegalnim radnjamala je uništena najnaprednija export-import firma sa velikim uspjesima van crne gore oteli svo njeno bogatstvo stavili u familijarnu korist.

xox
Gost
xox

U kom periodu se predvidja krediti za ove projekte ako je vec budzet opterecen sa izgradnjom autoputa ?
PDV ce ici na vise,
akcize na vise,
ako se ne promijene uslovi za srazmjerno povecanje licnih dohodaka opet smanjujemo kupovnu moc gradjana samim tim i promete…

Mornar
Gost
Mornar

Ne moramo se zaduzivati naci pravog investitora i dati mu dugorocne koncesije

Toni
Gost
Toni

Koncesije na šta? Puteve sa ograničenjem od 80km/h?

Drezik
Gost
Drezik

Ovo je odlicno, samo da se realizuje

Send this to a friend