Ekonomija

Zaposleni u MA pisali Popi: Postoji li regulativa EU kojim se zabranjuje da nam država isplati zaostale zarade?

Montenegro Airlines

Zaposleni u Montenegro Airilnes-u obratili su se šefici Delegacije EU u Crnoj Gori Kristini Oani Popi povodom izjave ministra finansija, rada i socijalnog staranja Milojka Spajića, da je njegov administrativni tim u komunikaciji sa Briselom u cilju pronalaženja rješenja kakva bi pomoć bila prihvatljiva kao dozvoljena državna pomoć zaposlenima.

“Veoma bismo cijenili kada bi mogli da dobijemo informacije o postojanju bilo kog zakona ili regulative EU, koja se primjenjuje na Crnu Goru, a koja zabranjuje vlasniku preduzeća, što je u našem slučaju država Crna Gora da reguliše neisplaćene zaostale zarade. Ova naša pitanja dolaze po izjavi ministra u poslednjoj TV emisiji Načisto”, navodi se u obraćanju zaposlenih koje potisuju Miljan Perović, Valeri Đekić i Srađan Habić.

Oni poručuju da od Vlade ne traže dodatnu podršku, već samo da se pridržavaju važećih zakona i slijede stečajni postupak. Naglašavaju da u Montenegro Airlines-u još nije uveden stečaj, bez obzira na član 12 Zakona o stečaju, na osnovu kojih su ispunjeni uslovi da država, kao većinski vlasnik, uvede stečaj, a rok za isti je odavno istekao.

“Takođe, imajte na umu da zbog ove činjenice zaposleni u Montenegro Airlines-u nemaju čak ni mogućnost da ponesu radnu knjižicu u Zavod za zapošljavanje i imaju naknadu u određenom roku do pronalaska novog posla. Obraćamo vam se u ime 250 zaposlenih u Montenegro Airlines-u AD koje zastupamo u rješavanju nezavidne pozicije u kojoj smo se našli”, zaključuju oni.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ananas
Gost
Ananas

Samo vi pisite…

Crnogorka 🇲🇪
Gost
Crnogorka 🇲🇪

Pisaćeš i ti.

Send this to a friend