Ekonomija

Zaposleni u Vodovodu Budva zgroženi diskusijom Krapovića

Dragan Krapovic

Četvoro zaposlenih u DOOVodovod i kanalizacija Budva reagovali su na tekst objavljen na portalu CdM pod naslovom Firma Otpadne vode gazduje postrojenjem, Čučka v.d. direktora i saopštili da su zgroženi diskusijom predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića na sjednici SO Budva održanoj 4. septembra.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Mi dolje potpisani radnici DOO Vodovod i kanalizacija Budva, zgroženi diskusijom Dragana Krapovića na sjednici SO Budva održanoj 4. septembra 2018. godine, osjećamo potrebu da se obratimo javnosti, jer smo predsjedniku opštine dali dovoljno vremena da se izjasni ukoliko je bio dezinformisan, jer smo putem e maila poslali naš prigovor. Njegovo ćutanje je dokaz da je upućen u sve i da je njegova izjava politička.

Tog dana je Dragan Krapović rekao  “Stanje u Vodovodu nije pogodno da preuzme brigu o postrojenju. Jedan broj radnika iz Vodovoda poslat je na obuku da se osposobe za rad na postrojenju i nijesu se dobro pokazali, niti su pokazali intresovanje””, a vi ste to objavili na vašem portalu 05. septembra 2018. godine.

On dobro zna, da smo poslati na tzv. obuku bez ikakvog obavještenja i konsultacija. Spiskovi i biografije zaposlenih u Vodovodu, određenih za obuku, su pisani i slati Opštini u tajnosti od strane naših nadredjenih mnogo ranije od početka obuke. Poslati smo na istu nalogom, odnosno direktnom prijetnjom o dobijanju otkaza ukoliko ne postupimo po nalogu. Ovakav nalog vrijedja ljudsko dostojanstvo, a isti je dobijen dan prije početka obuke.

Prekidani su nam godišnji odmori istog dana kad su nam dati na korišćenje ili nam nije dozvoljeno korišćenje istog, toliko o  tome kako su organizovani. Na obuku smo išli bez odgovarajuće zaštite i time su nam  ugrožavali  i život i zdravlje.  Uprkos svemu redovno smo pohađali obuku i naučili sve što nam je pokazano što se može provjeriti kod naših predavača.

Drugačije ponašanje nije u skladu sa našim znanjem i obrazovanjem. U Vodovodu imamo svoja radna zaduženja koja su vrlo odgovorna i koja su “trpjela” zbog ove obuke, a gospodin Krapović je sebi dao za pravo da nas javno vrijeđa.

Posljednjeg dana obuke, od strane rukovodstva WTE-a, obećeni su  sertifkati koje nikad nisamo dobili. Nikakve provjere znanja od strane firme WTE nije bilo, pa smo od predsjednika opštine tražili objašnjenje, odakle mu informacije o tome da se “nijesu dobro pokazali, niti su pokazali intresovanje”. Njegovo ćutanje je jasan znak da ih je sam izmislio kako bi opravdao odluke o formiranju novog preduzeća Otpade vode i postavljenju direktora.

Svi imamo preko 20 godina radnog iskustva i svoje poslove obavljamo odgovorno i stručno. Vrijeđa nas generalizovanje koje je pomenutog dana pokazao da bi opravdao svoje  odluke. Da li je moralno sticati političke poene “pljujući”  i  omalovažavajući ljude koji to nisu zaslužili

Napominjemo, da se ne obraćamo javnosti zbog toga što očekujemo da radimo u novoformiranom preduzeću. Imamo radna mjesta i ne smatramo da u vodovodu ikad možemo biti tzv. “tehnološki višak” s obzirom na znanje i obrazovanje. Pišemo da javnost zna istinu jer
nas laž vrijeđa.

Dragan Popović, dipl.ing.maš.
Mr Violeta Srzentić, dipl.el.ing.
Marijana Stanišić, dipl.ing.hem.
Silvana Nedović, hemijski tehničar

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dubovica
Gost
Dubovica

Bolje vidite zastoja dajete firmi Svjetovi svaki mjesec po par hiljada za obezbedjenje

Ljuta
Gost
Ljuta

Pa sto vi intelektualci radite u kanalizaciju morala dps?

Thor
Gost
Thor

Budva je toliko bogat grad, a vode ga jedni obicni sarlatani koji za svoj cilj imaju samo da prikupljaju jeftine politicke poene, a ne da rade za onoga ko ih je izabrao a to je – NAROD. Sramota!

Brbr001
Gost
Brbr001

Tvoji koji su vodili budvu su isto vidjeli koliko je bogata pa su se odlucili da ukradu 200.000.000 eura nasih para iz te budve…sad dodjose ovi sto ne znaju da vode grad poput tvojih…jbg da znaju kao tvoji pokupili bi i oni 200.000.000 eura i magla u bg..jer budva je bogat grad…

NBA
Gost
NBA

DJE STE BUDVANI? MICITE OVE S….E! NEDAJTE BUDVU DA POSTANE LESKOVACKA MUCKALICA!

Garbin
Gost
Garbin

Vidimo ozbiljna obuka, nazalost jos jedan primjer politickih obracuna, da li je moguce da u bilo kojoj opstini po dolasku neke politicke partije na vlast odjednom ne valjaju ostali uposljeni, ovo kazem za sve partije, mijenjajte gradonacelnika, direktore ili menadzere, narod (zaposlene) ostavite na miru sa vasom dnevnom politikom

Velimir
Gost
Velimir

CIM SAM MU SLIKU VIDIO PRESKOCIO SAM TEKST

Toni
Gost
Toni

To bi bilo pametno, da nijesi ostavio komentar, što te čini neupućenim i smiješnim. Ako te to tješi, nisi jedini.

NBA
Gost
NBA

VELIMIRE-KRALJU!

Send this to a friend