Ekonomija

Kolike su majske plate Spajiću, potpredsjednicima Vlade, njihovim savjetnicima…

Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Milojko Spajić primio je u maju 1.906 eura neto zarade.

Dragoljub Nikolić, generalni sekretar Vlade, primio je 1.599 eura zarade.

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, primio je 1.721 eura.

Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, primio je 1.732 eura.

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević primio je 2.071 eura neto zarade, dok je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj prihodovao 1.838 eura.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić primio je 1.787 eura.

Šef kabineta predsjednika nove Vlade Branko Krvavac primio je 1.404 eura, a njegova zamjenica Tanja Musterović 1.239 eura.

Milena Milović, savjetnica premijera za ekonomsku politiku, primila je 1.487 eura, a savjetnica za vanjsku politiku Milica Perišić 1.478 eura.

Savjetnica predsjednika Vlade – rukovoditeljka Službe za odnose s javnošću Jovana Bojović primila je 1.492 eura zarade, savjetnik premijera za kulturu i medije Vučić Ćetković 1460 eura,  savjetnik u oblasti medija Veliša Jovanović 1.433 eura, a savjetnica za komunikaciju sa građanima Dušica Vuković 922 eura.

Zamjenica generalnog sekretara Vlade Crne Gore Irena Vućić Popović je primila 1.460 eura zarade.

Bečićeva savjetnica Sandra Radević primila je 1.204 eura.

Savjetnik za digitalne medije potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Božidar Radinović primio je 1.179 eura zarade, a savjetnik potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Hermin Šabotić 1.174 eura.

S.Đukanović

14

avatar
1000
9
5
0
 
14
MrdaloCRNOGORKA KOTORCRNOGORKA KOTORCrnogrkaYoll
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrdalo
Gost
Mrdalo

Kakav zivot vode treba im jos dat da pucaju dugmad sa sakoa

CRNOGORKA KOTOR
Gost
CRNOGORKA KOTOR

Trošite naše pare , može vam se .

CRNOGORKA KOTOR
Gost
CRNOGORKA KOTOR

Penzioneri sa 40 god. staža su prevareni . Oni sa 15 god. su dobili povećanje i do 300 eura a mi smo dobili obećanje koje vrijedi tri puta po 2 posto . Da li je to pravda i da li je to po zakonu ?

Crnogrka
Gost
Crnogrka

E bogomi su se oznoili da ih zarade.

Eto tako
Gost
Eto tako

Ovaj strucnjak zasluzuje vise🤣

Dana
Gost
Dana

Ovo je samo dio koji primaju! Tu su jos primanja u raznim bordovima, prekovremeni sati, dnevnice za izmisljena sluzbena putovanja, placeno gorivo, telofoni, hrane se na racun reprezentacije…Svi oni najmanje deset hiljada mjesecno primaju! Ako jos ukljucimo da su se svetosavci porodicno uhljebili na drzavne jasle, znaci da su im mjesecna primanja od dvadeset hiljada i vise! Primjer Zdenke Popovic… Više »

Hurem
Gost
Hurem

Pa ući i studiraj 😂😂😂😂😂😂😂Scekic👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Mijo
Gost
Mijo

Nijesu se povećale 15 godina, ako ne i više

Jovanka Vukadin
Gost
Jovanka Vukadin

Da ako im bude dosta ne najeli se

Goran
Gost
Goran

Menadzeri, inzenjeri u privatnim firmama, pa cak i iz Crne Gore, imaju po 2,3,4 hiljade mjesecno plate, bez ikakve odgovornosti za drustvo u cjelini. Da je srece da imamo normalne politicare ja bih prvi bio saglasan da imaju mjesecno po 10 hiljada platu s obzirom na odgovornost

Miso
Gost
Miso

Dobijali su svojevremeno luksuzne stanove za 10-15 hiljada eura. Sto se odgovornosti tice, ne znam ni za jednog krupnog politicara koji je odgovarao za gresku. A bilo je tu svega, od propalih privatizacija, isplacivanja multimilionskih garancija, zaboravljenih petlji autoputa, gasenja preduzeca, sumnjivih zaduzivanja, nezakonitih smjena kadrova, montiranih hapsenja, neodgovornih izjava… Kazne ih eventualno tako sto jednu fotelju zamijene drugom. Za… Više »

dfgdfg
Gost
dfgdfg

naravno, nije problem da političar ima iznadprosječnu platu, problem je što naši iz svake garniture ne zaslužuju ni minimalnu. kad su amerikanci bili kod dritana, da se sklopi bezbjednosna saradnja, mislim da su ljudi iz FBI bili uključeni, prvo što su pitali predstavnika policije je kolika mu je plata, kad je ovaj rekao da je 1000-1500, samo su se nasmijali… Više »

Pero milača
Gost
Pero milača

A rade li Gorane ovi išta ili samo blebeću na sastanke i obećavaju?.
Aj ne zezaj…njima bi trebali svima na 500e pa ako urade nešto za ovaj narod dati im kvartalne ili godišnje bonuse i svi zadovoljni.

Yoll
Gost
Yoll

e kako si pametan…a za šta ovi primaju novac? na sve to, uz ove plate imaju: 1. plaćen smještaj 2. plaćeno gorivo 3. plaćene telefone 4. putovanja svako malo sa ne tako malim dnevnicama… i ti bi da im budu veće? a narod radi za 450 eura? zbog takvih smo ovdje gdje smo…

Send this to a friend