Ekonomija

Zašto izadavaoci, ugostitelji, vlasnici agencija neće u katalog TO Herceg Novi?

Za prvi katalog registrovanih izdavalaca smještaja i restauratera u Herceg Novom, koji priprema Turistička organizacija, nije bilo velikog interesovanja, jer se prijavilo samo 10 objekata.

U TO Herceg Novi nijesu zadovoljni, pa su odlučili da, bez obzira što se nijesu prijavili, u katalog uvrste sve veće i značajnije ugostiteljske objekte u gradu, priča za Radio Jadran, direktor TO, Pavle Obradović:

“Prijavilo se samo desetak manjih, individualnih izdavalaca smještaja, ali ne znam zbog čega ostali nijesu. Ipak, mi ćemo u katalogu proširiti ponudu – ubacićemo restorane, turističke agencije, rent-a-car agencije, kako bismo objedinili ponudu. Za one koji ne žele da se nađu u katalogu, biće izuzeti“, navodi Obradović.

Prvi katalog objedinjene ugostiteljske i turističke ponude grada trebalo bi da bude gotov do početka juna, distribuiran turističkim Info biroima, agencijama, posjetiocima sajmova:

“Informacije su prikupljene, sada ih sortiramo kako bismo napravili idejno rješenje i poslali materijal na štampu. Katalogom će biti obuhvaćeno između 100 i 200 objekata – mali, veći hoteli, agencije, restorani… Materijal ćemo poslati i agencijama i hotelima u okruženju i Evropi kako bi Herceg Novi uvrstili u ponudu“, kazao je on.

Iako agencije i hotelijeri posjeduju sajtove, odnosno naloge na socijalnim mrežama preko kojih reklamiraju ponudu, Obradović kaže da je Herceg Novi do sada bio na margini.

“Agencije treba da “ponude“ Herceg Novi, a ne mogu ako se ne zna što grad nudi. Većina ih u ponudi nema Herceg Novi, jer nemaju preciznih podataka, što smo mi upravo ovim katalogom htjeli da obezbijedimo“, pojašnjava on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prevaziđeno
Gost
Prevaziđeno

Ovo se radi Internetom. Odavno. Neka naprave Internet katalog. A ne da unose i one koji neće, pa dako ih tuže.

Send this to a friend