Ekonomija

Zatvoren hotel Siti, uskoro će biti srušen

Hotel Siti, nekadašnji hotel “Ljubović” je zatvoren, a inventar hotela stavljen je na prodaju i to po izuzetno povoljnim cijenama. Već neko vrijeme se hotel iseljava, a vrlo brzo će i biti porušen. To su potvrdili i iz UTIP-a Crna Gora, čiji je većinski vlasnik Žarko Burić.

“Uslijed značajnih promjena na tržištu hotelijerstva u Podgorici, koje se prije svega ogledaju u značajnom padu cijena usluga uslijed otvaranja većeg broja hotela u Podgorici i lošeg stanja u kojem se sam Hotel Siti nalazi, investitor A.D. UTIP Crna Gora je na Skupštini akcionara održanoj 10. novembra 2017. godine donio odluku o izgradnji višenamjenskog stambeno-poslovnog objekta na lokaciji na kojoj se trenutno nalazi Hotel Siti. U cilju realizacije projekta do sada smo realizovali niz administrativno-tehničkih aktivnosti neophodnih za realizaciju projekta. Između ostalih, Hotel Siti je zatvoren”, saopštili su iz kompanije.

Naveli su da, kada je u pitanju radna snaga, jedan broj ljudi je na godišnjim odmorima, a drugi je preraspoređen na rad u druga dva hotela.

“Po povratku sa odmora svi zaposleni će dobiti ponude za zapošljavanje u našim hotelima, te sa tog aspekta prenamjena imovine A.D. UTIP Crna Gora, neće negativno uticati na radni angažman zaposlenih u Hotelu Siti. Tačnije, prostor za zapošljavanje visoko kvalitetne radne snage iz hotelijerstva je veoma veliki”, kažu iz kompanije.

Nekadašnji hotel “Ljubović” novo ruho dobio je 2008. godine, a za njegovu rekonstrukciju kompanija je utrošila 4,2 miliona eura. Hotel je imao 79 soba i kategorisan je sa četiri zvjezdice. Sada je u planu izgradnja zgrade sa dvije podzemne garažne etaže i najviše šest spratova u kojoj će, pored stambenog prostora, biti i novi gradski hotel, sa posebnim ulazom.

41 Komentara na "Zatvoren hotel Siti, uskoro će biti srušen"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend