Ekonomija

Zavod o spornom oglasu: Tehnička greška poslodavca, dužni smo da se oglasimo po zahtjevu

Arhiva

Nakon što je na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore osvanuo nečuveni oglas za radno mjesto – “ovlašćeno lice za pranje novca i finansiranje terorizma”, oglasili su se iz Zavoda.  Oni su pojasnili da je posrijedi tehnička greška poslodavca, te da je Zavod dužan da slobodno radno mjesto oglasi po zahtjevu.

<<<Nečuveni oglas na sajtu Zavoda: Traži se ovlašćeno lice za pranje novca i finansiranje terorizma<<<

“Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (“Službeni list Crne Gore”, br. 024/19 od 22.04.2019) i Pravilnikom o sadržaju, obrascima i načinu vođenja evidencija u oblasti zapošljavanja (”Sl. list CG”, br. 66/2019), definisan je način prijavljivanja slobodnih radnih mjesta i sadržaj obrazaca.
Poslodavac je dužan da slobodno radno mjesto prijavi Zavodu, podnošenjem prijave o slobodnom radnom mjestu (obrazac E1). Zavod je dužan da slobodno radno mjesto oglasi po zahtjevu poslodavca, na oglasnoj tabli, internet stranici Zavoda i u medijima u roku od dva radna dana od dana prijavljivanja”, objasnili su iz Zavoda.

Iz Zavoda za zapošljavanje saopštili su da su, nakon što su uočili nelogičnost u nazivu radnog mjesta, tražili pojašnjenje poslodavca, koji je i pored toga zahtijevao da se prijava o slobodnom radnom mjestu oglasi kako je dostavljena.

“Dana 10. septembra tekuće godine poslodavac MFI CAPITAL INVEST DOO BERANE se obratio Birou rada Podgorica sa zahtjevm za podnošenje prijave o slobodnom radnom mjestu. U prijavi je navedeno kao naziv radnog mjesta ”ovlašćeno lice za pranje novca i finansiranje terorizma”. Uočivši nelogičnost u nazivu radnog mjesta odgovorni radnik Biroa rada Podgorica je tražio pojašnjenje i upitao poslodavca da li ostaje pri nazivu koje je naveo u obrascu prijave o slobodnom radnom mjestu. Poslodavac je zahtijevao da se prijava o slobodnom radnom mjestu oglasi na način kako ju je poslodavac dostavio. Obaveza Zavoda je da prijavu o slobodnom radnom mjestu oglasi na način kako je poslodavac u prijavi napisao, tako da nije bilo propusta u radu od strane odgovornog radnika Biroa”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, poslodavac se, 13. septembra, kada je oglašeno slobodno radno mjesto, ponovo obratio Birou rada Podgorica sa usmenom izjavom da želi da izvrši ispravku naziva radnog mjesta u navedenom oglasu.

“Poslodavac je savjetovan na koji način se vrši ispravka oglašenog radnog mjesta. Očekujemo upućivanje e-maila od strane poslodavca na osnovu kojeg će se izvršiti ispravka oglasa u srijedu 15. septembra tekuće godine”, zaključuju iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Kako zapošljavate nije ni čudo da griješite!

Snjeg
Gost
Snjeg

Duzni i da ga upozorite ako oglas nije napisan kako treba.Pardon zaboravih da ste vi eksperti.

Njegoš
Gost
Njegoš

Znači i zavod za zapošljavanje podržava finansiranje terorizma, inače ne bi ste objavili ovu sprdnju, ovo je javno propagiranje terorizma, ima li kakva kazna za ovo???

Sasa'68
Gost
Sasa'68

ZZZCG: Neka ste pročitali prije nego ste objavili..

marius
Gost
marius

Nista nije kod vas slucajno.

Jelena
Gost
Jelena

Raspisvali ste oglase na odredjeni, 4800 mjeseci

Cgmoj
Gost
Cgmoj

Haahahhahaahhahahaahahha

Miki
Gost
Miki

😂😂😂😂😂😂😂😂experti

Boronm
Gost
Boronm

Pa takav stručnjak i treba današnjoj Crnoj Gori!

Send this to a friend