Ekonomija

Završen idejni projekat za uređenje šetališta u Pržnom, rekonstrukcija na jesen

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore potpisalo je Ugovor o reviziji Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom od zapadnog kraja hotelskog kompleksa Maestral do istočnog kraja plaže Pržno. Reviziju radi preduzeće “All-ING“ iz Kotora.

“Javno preduzeće je inteziviralo aktivnosti na izradi kompletne projektne dokumentacije, kako bi se za vrijeme ljetnjih mjeseci raspisao tenderski postupak za odabir izvođača radova, a rekonstrukcija počela već na jesen tekuće godine”, navode oni.

Podsjećamo da je Idejni projekat za uređenje obalnog šetališta u naselju Pržno predat prije desetak dana Glavnom gradskom arhitekti Opštine Budva, pa JP Morsko dobro do kraja ove sedmice očekuje dobijanje saglasnosti, kako bi efikasno nastavili aktivnosti na završetku Glavnog projekta.

Idejno rješenje, koje je za Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uradio projektantski studio “Civil Engeener“ usaglašeno je, ističu, sa zahtjevima mještanima Pržnog, vlasnika privatnih i ugostiteljskih objekata na samom šetalištu, te predstavnicima MZ Sveti Stefan i hotela Maestral.

“Projektom je predviđeno da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa Maestral do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m2. Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijar biće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju”, navode oni.

Ukupna vrijednost projektovanja iznosiila je 9.200 eura, a JP za upravljanje morskim dobrom je za 2020. godinu planiralo iznos od 95.000 eura za prvu fazu uređenja.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Barani
Gost
Barani

Ovako izgleda i ovaj u Sutomoru,koliko ideja a ni jedna završena,tj Bar da je početa. Blizu su izbori,krenula obećanja.

Send this to a friend